Uprava zvuku desti v Audacity
Potrebuji pomoc s upravou zvuku desti, co jsem nahraval na svou skladbu v Audacity. Je to takovy ambientni track a ten dest by mel dodat takovou atmosferu, ale nejak se mi to neda. Kdyz jsem ten zvuk pridaval, tak se mi zda, ze je moc hlasity a prehlusuje ostatni instrumenty. Nemam s tim moc zkusenosti, tak nevim, jak nastavit hlasitost nebo jestli je lepsi zvuk nejak upravit, treba pres ekvalizer nebo pridat efekty? Myslim, ze bych mohl vyzkouset i reverb nebo delay, ale nejsem si jisty, jestli to bude fungovat tak, jak chci. Chci, aby zvuk deště byl jemný a příjemný na poslech, ale přitom aby byl dostatečně výrazný, aby se to dalo slyšet. Také jsem přemýšlel o tom, jestli mám použít nějaké filtry na úpravu frekvencí nebo co by mohlo pomoct? Kdyby někdo měl nějaké tipy nebo triky, jak na to v Audacity, budu moc vděčný. Rád bych se dozvěděl i o nějakých specifických nastaveních efektů nebo zda je třeba vůbec dělat víc než jen snížit hlasitost. Jaké máte zkušenosti s úpravou ambientních zvuků a jak jste to řešili vy? Díky moc za jakoukoli radu!