Můžu vytvářet vlastní zvukové efekty v Audacity? Jak na to?
Zajímá mě, jestli je možné pomocí Audacity vytvářet vlastní zvukové efekty. Slyšel jsem, že je to skvělý software na úpravu zvuku a má spoustu funkcí, ale nejsem si jistý, jak konkrétně začít. Mám pár nápadů na zvuky, které bych chtěl vytvořit pro svůj projekt, ale nevím, jestli je to vůbec v Audacity možné. Je tam nějaká možnost nahrávat své vlastní zvuky a pak je nějakým způsobem upravovat? Jaké nástroje nebo efekty bych měl použít? Vím, že se dá pracovat s různými filtry a efekty, ale nemám jasnou představu o tom, jak začít s něčím originálním. Taky by mě zajímalo, jestli existují nějaké tipy nebo triky, jak dosáhnout zajímavějších výsledků. Například co se týče použití různých vrstev nebo kombinování zvuků. A kde vlastně najdu zdroje pro inspiraci, abych věděl, co všechno je možné? Rád bych se dozvěděl víc o tom, jak se dá pracovat s tónem, frekvencemi a podobně. Takže pokud má někdo zkušenosti s vytvářením vlastních zvukových efektů v Audacity, budu vděčný za jakékoli rady nebo odkazy na tutoriály! Dík moc!