Kdy archivovat zvukové projekty?
Nedávno jsem se zamyslel nad tím, jaké jsou signály, které mi naznačují, že je čas začít archivovat mé zvukové projekty. Vím, že je důležité mít přehled o své práci a nenechávat staré projekty ležet bez povšimnutí, ale jak poznat, kdy je ten správný moment? Je to jen o tom, že projekt už nemá potenciál na další úpravy, nebo by měly hrát roli i jiné faktory? Mám nějaké projekty, které jsem prakticky dokončil, ale pořád se mi k nim vrací v hlavě myšlenky na vylepšení. Je rozumné je ukládat do archivu, nebo je lepší je nechat otevřené pro případné budoucí úpravy? A co třeba projekty, které jsem začal, ale nikdy jsem je nedokončil? Měl bych je také archivovat, abych si uvolnil místo na disku, nebo mají nějakou hodnotu pro budoucnost? Jak vlastně poznám, že projekt už byl v minulosti natolik důležitý, že si zaslouží své místo v archivu? Jaké máte tipy na správnou archivační praxi? Je lepší mít vše online, nebo se držet fyzických záloh? Rád bych slyšel vaše zkušenosti a názory na tohle téma, protože se zdá, že každý má jiný přístup k tomu, co si nechat a co smazat.