Audacity.cz/Fórum/Co potřebuji k propojení reproduktorů s počítačem při nahrávání?

Co potřebuji k propojení reproduktorů s počítačem při nahrávání?

Mám takový dotaz ohledně propojení reproduktorů a počítače, když chci nahrávat zvuk. Vím, že potřebuju nějaké kabely, ale upřímně, nejsem si jistý, co přesně. Myslím, že by to mělo být něco jako jack kabel nebo něco podobného, ale jaký typ? Mám doma starší reproduktory, takže nevím, jestli budou fungovat s mým novým počítačem, který má jen USB porty. Přemýšlel jsem nad tím, jestli potřebuju nějakou zvukovou kartu, aby to všechno správně fungovalo. Jaké jsou nejlepší možnosti připojení pro nahrávání? A co když chci použít mikrofon zároveň s reproduktory? Bude to komplikované? A co software? Musím mít něco speciálního v počítači, abych mohl nahrávat zvuk z reproduktorů? Zkusil jsem googlit, ale dostal jsem se do různých technických detailů a nevím, co je pro mě důležité. Takže bych si opravdu rád poslechl vaše zkušenosti a rady ohledně toho, co je potřeba k tomu, abych mohl začít nahrávat zvuk s těmi reproduktory a jak to celé funguje. Děkuji!

155 slov
1.6 minut čtení
4. 1. 2024
Stanislav Švec
Stanislav Švec

K propojení reproduktorů s počítačem na nahrávání potřebuješ pár věcí. Pokud máš starší reproduktory, většinou mají jack konektor (3,5 mm), takže budeš potřebovat jack-jack kabel, pokud máš v počítači výstup na sluchátka nebo reproduktory. Jestli ale počítač má jen USB porty, tak se ti může hodit externí zvuková karta, která má klasický jack výstup. Tyhle zvukovky jsou docela levné a jednoduše je zapojíš do USB.

Pokud plánuješ používat mikrofon zároveň s reproduktory, určitě zvaž koupit zvukovou kartu, která má víc vstupů – najdeš modely s připojením pro mikrofon (XLR) a pro sluchátka/reproduktory. Často jsou i kombinované karty.

Co se týče softwaru, potřebuješ nějaký nahrávací program. Můžeš zkusit Audacity, to je zadarmo a relativně jednoduché na používání. V něm si nastavíš vstupy a výstupy a můžeš začít nahrávat zvuk z reproduktorů i mikrofonu. Takže shrnuto – kabely, externí zvukovku (pokud je potřeba) a software. To by mělo stačit na začátek.

147 slov
1.5 minut čtení
12. 10. 2024
Dana Ševčíková
Dana Ševčíková

K propojení reproduktorů a počítače na nahrávání zvuku potřebuješ pár věcí. Pokud máš starší reproduktory, tak většinou budou mít jack konektor (3,5 mm), což je běžný. Zkontroluj, jestli máš v PC audio výstup, většina počítačů ho má. V případě, že máš jen USB porty, můžeš zvážit externí zvukovou kartu, která ti umožní připojit reproduktory přes jack. To ti taky pomůže s kvalitou zvuku při nahrávání.

Pokud chceš nahrávat mikrofonem zároveň, tak zase budeš potřebovat nějakou zvukovku, co má víc vstupů. Některé modely mají i phantom power pro kondenzátorové mikrofony. Co se softwaru týče, na nahrávání můžeš použít Audacity nebo jiné DAW jako Reaper nebo GarageBand. Důležité je mít správně nastavené vstupy a výstupy v programu.

Takže shrnuto: kabely (jack), případně externí zvukovku a software na nahrávání. Pak už to snad půjde hladce.

130 slov
1.3 minut čtení
19. 1. 2024
Marek Pícha
Marek Pícha