Jaké mikrofony jsou nejlepší pro vícestopé nahrávání?
V poslední době se věnuji nahrávání hudby a rád bych se zeptal, jaké mikrofony by byly nejvhodnější pro vícestopé nahrávání. Už jsem zkoušel pár levnějších variant, ale mám pocit, že mi kvalita zvuku, hlavně při vrstvení různých stop, trochu pokulhává. Zajímá mě, jestli je lepší investovat do dynamických mikrofonů nebo kondenzátorových, případně jak moc rozdíl v kvalitě udělá použití různých typů mikrofonů na vokály versus nástroje. Mám v plánu nahrávat jak zpěv, tak kytaru a bicí, tak bych chtěl i rady ohledně směrovosti mikrofonu. Je lepší mít víc mikrofonů na jednotlivé stopy, nebo stačí jeden kvalitní a pak to dodatečně upravit ve studiu? Jak moc se vyplatí investovat do dražších modelů od renomovaných značek? A co třeba USB mikrofony? Je to dobrá volba, nebo bych měl raději jít do klasického XLR řešení? Vím, že každý má trochu jiný názor a zkušenosti, tak bych rád slyšel názory a doporučení od vás. Jaký mikrofon byste doporučili pro začátečníka, který chce dosáhnout co nejlepšího zvuku bez toho, aby musel utratit celou výplatu? Každý tip bude vítaný!