Audacity.cz/Fórum/Kde najdu živé efekty pro zvuk v Audacity?

Kde najdu živé efekty pro zvuk v Audacity?

Zdravím, chci se zeptat, jak to je s těmi živými efekty pro zvuk v Audacity. Vím, že Audacity je skvělý nástroj na editaci zvuku a má spoustu možností, ale pořád se mi nedaří najít, kde bych mohl stáhnout nebo aktivovat nějaké zajímavé efekty, které by mi pomohly obohatit moje audio projekty. Myslím tím třeba efekty jako reverb, echo nebo něco podobného, co by dodalo mému zvuku nějakou hloubku a atmosféru. Hledal jsem na internetu, ale většinou jsem narazil na staré příspěvky nebo návody, které už nefungují. Je možné, že jsou tyto efekty už součástí programu, nebo je potřeba je někde stáhnout jako pluginy? A pokud ano, jak se to dělá? Mám strach, že bych mohl něco pokazit při instalaci. Také by mě zajímalo, jestli existuje nějaká komunita nebo fórum, kde lidé sdílejí své oblíbené efekty a tipy. Každá rada by mi velmi pomohla, protože chci v Audacity tvořit co nejlepší zvuk a zatím se mi to moc nedaří. Díky moc za všechny vaše odpovědi!

164 slov
1.6 minut čtení
15. 6. 2022
Ivana Tvrdíková
Ivana Tvrdíková

Zdravím, tak živý efekty v Audacity fakt nejsou tak složitý. Většina těch základních jako reverb, echo a další už je přímo v programu. Můžeš je najít ve záložce "Efekty" nahoře. Jen otevři nějakou stopu a pak zkus vybrat efekt, co se ti líbí. Měj na paměti, že některý efekty potřebujou víc RAM nebo CPU, takže to může občas lagovat.

Pokud chceš víc pokročilý efekty, můžeš zkusit stáhnout VST pluginy. Ty si pak nainstaluješ do Audacity, stačí je hodit do složky pluginů v Audacity, což je většinou C:\Program Files (x86)\Audacity\Plug-Ins. Pak v programu v menu vyber "Zkontrolovat nové pluginy" a mělo by ti to ukázat, co jsi přidal.

Co se týče komunity, určitě zkus různé fóra a skupiny na Redditu nebo Facebooku zaměřený na audio produkci. Lidi tam sdílej tipy a oblíbený efekty. Takže hodně štěstí s experimentováním!

135 slov
1.4 minut čtení
18. 2. 2023
Pavel Štěpánek
Pavel Štěpánek

Pokud hledáš živé efekty v Audacity, tak buď v klidu, většina základních efektů jako reverb, echo a další už je součástí programu. Stačí je najít v menu Efekty. Pokud chceš něco víc, můžeš zkusit stáhnout VST pluginy – je to docela jednoduchý. Hledej na stránkách jako Plugin Boutique nebo Splice. Po stažení je nainstaluješ do Audacity tím, že je hodíš do složky s pluginy a pak je aktivuješ v nastavení Audacity. Nezapomeň, že musíš mít zapnuté VST pluginy, jinak je neuvidíš. Co se komunit týče, doporučuju mrknout na Reddit nebo různé fóra zaměřená na zvukovou produkci – tam lidi často sdílejí tipy a triky. Držím palce, ať se ti to podaří!

111 slov
1.1 minut čtení
19. 3. 2023
Marcela Fialová
Marcela Fialová