Audacity.cz/Fórum/Kde najdu zdarma zvukové efekty pro moje projekty?

Kde najdu zdarma zvukové efekty pro moje projekty?

Přemýšlím, kde bych mohl sehnat nějaké kvalitní zvukové efekty, ale nechci za ně utrácet. Mám na mysli konkrétně zvuky pro různé projekty, které plánuju dělat v Audacity. Možná hledám něco pro videa, co by to oživilo, nebo zvuky do podcastu, aby to mělo ten správný nádech. Zkoušel jsem pár věcí už na internetu, ale většina stránek chce peníze za stažení efektů, což se mi moc nelíbí. Tak mě zajímá, jestli někdo nevíte o nějakých stránkách nebo databázích, kde bych mohl najít zdarma zvukové efekty? Rád bych něco jednoduchého a snadno dostupného. Možná máte i tipy na to, jak efektivně tyto zvuky používat v mých projektech? Bylo by super mít nějaké postřehy nebo doporučení od lidí, kteří už tohle řešili. Díky předem za každou radu!

124 slov
1.2 minut čtení
19. 8. 2024
Jan Přibyl
Jan Přibyl

Zdar, zvukový efekty zdarma se dají sehnat na pár webech. Zkus třeba FreeSound.org, maj tam spoustu různých zvuků a jsou zdarma. Můžeš si tam vyhledat co potřebuješ a stáhnout to bez problému. Další možnost je SoundBible.com, taky mají hodně efektů, co můžeš použít.

Pokud děláš videa nebo podcasty, tak se hodí i YouTube Audio Library, tam najdeš nejen hudbu, ale i zvuky, co můžou ozvláštnit tvoje projekty.

Jinak doporučuji při používání těch zvuků dávat pozor na licenci – některý jsou úplně zdarma a můžou se používat komerčně, jiný ne. Takže si radši přečti podmínky.

A pokud chceš, aby efekty zněly dobře v Audacity, můžeš s nima hrát – měnit rychlost, přidávat efekty jako reverb nebo echo. To může tvé projekty dost oživit!

121 slov
1.2 minut čtení
10. 10. 2024
Zdeněk Kopecký
Zdeněk Kopecký

Zdar, zkus podívat na FreeSound.org, tam je spousta zvukových efektů zdarma a můžeš tam najít fakt zajímavé věci. Je to komunitní web, takže si lidi uploadujou svoje zvuky a můžeš to filtrovat podle licencí, což je dobrý. Pak ještě jsou stránky jako Zapsplat a SoundBible, kde taky něco najdeš. Když už budeš mít ty zvuky, tak v Audacity je super manipulovat s nimi – můžeš je stříhat, kombinovat nebo měnit rychlost. Měj na paměti, aby jsi dodržoval licenční podmínky, když to pak použiješ v projektech. Hodně štěstí!

87 slov
0.9 minut čtení
7. 11. 2024
Štěpán Němec
Štěpán Němec