Jak mohu vytvořit prostorový zvuk v Audacity?
Mám dotaz ohledně toho, jak na to, abych mohl vytvořit prostorový zvuk v programu Audacity. Zkoušel jsem už mnohé, ale pořád se mi to nedaří úplně podle mých představ. Vím, že je to možné, ale nějak se v tom ztrácím. Vždycky vidím ty úžasné tutoriály, kde lidé mluví o prostorovém zvuku a efektu 3D, ale když se snažím udělat to samé, tak mě program odrazuje nebo mi něco nefunguje. Můžete mi říct, jaké kroky bych měl udělat? Potřebuju vědět, jestli mám začít s nějakými základními nastaveními nebo jestli existují nějaké specifické efekty, které bych měl použít. Jaký typ stop by měl být ideální pro prostorový zvuk? A co třeba panování a další úpravy? Jak to vlastně celé funguje? Bude mi stačit jen stereo stopa nebo musím mít víc kanálů? A co takhle exportování, existují nějaké speciální formáty, které podporují prostorový zvuk? Když přidám nějaké efekty jako reverb nebo delay, dostanu tím ten správný pocit prostoru, nebo to spíš pokazí celkový dojem? Opravdu bych ocenil jakékoli tipy a triky od zkušenějších uživatelů. Díky moc!