Co bych měl zvážit při výběru mikrofonu pro podcast?
Když si člověk chce pořídit mikrofon na podcasting, je toho tolik, co je třeba vzít v úvahu. Jaký typ mikrofonu by byl nejlepší? Rozhodovat se mezi USB a XLR mikrofony, to není vůbec jednoduché. Je lepší mít nějaký levnější variantu na začátek, nebo se rovnou vrhnout na něco kvalitnějšího? Potřebuju mikrofon s kondenzátorovou technologií, nebo stačí dynamický? A co polarita? Co to vlastně znamená a jak to ovlivňuje zvuk? Zajímá mě také, jak důležitá je citlivost mikrofonu. Mám se zaměřit na to, jak dobře zachytává hlasy z různých vzdáleností? Jak to funguje v praxi, když jsem s někým ve studiu a mluvíme k sobě? Jak moc by měl být mikrofon odolný vůči šumu a okolnímu rušení? Měl bych investovat do pop filtru nebo nějakého stojanu, abych eliminoval nežádoucí zvuky? Co když natáčím venku? Vydrží ten mikrofon i za špatných podmínek? Jaký má smysl mít dodatečné vybavení jako mixážní pult nebo audio interface? To všechno mě trápí a chtěl bych poprosit o rady od těch, kteří už mají zkušenosti s výběrem mikrofonu pro podcasting. Jaké jsou vaše tipy a co byste mi doporučili?