Audacity.cz/Fórum/Levný USB mikrofon pro podcasting?

Levný USB mikrofon pro podcasting?

Když se člověk rozhodne začít s podcastingem, často narazí na problém, jaký mikrofon si pořídit. Já bych chtěl vědět, jestli někdo z vás může doporučit nějaký levný USB mikrofon, který by byl vhodný právě na podcasting. Jsem si vědom toho, že kvalitní zvuk je základ, ale nechci hned investovat do super drahého vybavení, když teprve začínám. Takže by mě zajímalo, jestli existují nějaké rozumné možnosti, které by byly cenově dostupné a přitom by stály za to. Je někdo z vás, kdo má zkušenosti s levnějšími modely a mohl by sdílet své názory? Jaké mikrofony jste zkoušeli a jaký byl zvukový výstup? Můžete doporučit třeba něco okolo 1000 Kč nebo i míň? A co třeba kvalita nahrávek – je to vůbec možné udělat něco použitelného s levným mikrofonem? Vím, že se dají najít různé recenze na internetu, ale chci slyšet názory od lidí, kteří s tím mají osobní zkušenosti. Děkuji všem za případné tipy!

153 slov
1.5 minut čtení
5. 2. 2025
Pavel Štěpánek
Pavel Štěpánek

Takže, co se týče levných USB mikrofonů na podcasting, já mám dobrou zkušenost s několika modely. Například Fifine K669B je super volba - cena kolem 1000 Kč a zvuk je fakt dobrej. Mám ho už nějakou dobu a na nahrávky mi přijde v pohodě. Další možnost je Samson Q2U, ten má navíc XLR výstup, takže pokud bys někdy chtěl upgrade, máš možnost. Cena je trošku vyšší, ale taky se vejde do 1500 Kč. Nečekej zázraky, ale na začátek to stačí. Mikrofony jako Blue Snowball nebo také Audio-Technica ATR2100 mají dobrou pověst, ale zase jsou o něco dražší. Kvalita nahrávek je s těmahle za rozumnou cenu OK, když to pak trošku upravíš ve střihu, tak to zní slušně. Hlavně se neboj experimentovat a najít to, co ti vyhovuje. Hodně štěstí!

129 slov
1.3 minut čtení
28. 1. 2025
Antonín Fučík
Antonín Fučík

Zdravím, mám zkušenosti s pár levnými USB mikrofony. Když jsem začínal, tak jsem zkoušel Fifine K669B a za tu cenu je to fakt solidní mikrofon. Zvuk je čistý, i když samozřejmě nečekej zázraky. Další dobrou volbou je Samson Q2U, ten má navíc XLR výstup, což se hodí, když bys chtěl přejít na lepší vybavení později. Oba jsou kolem 1 000 Kč a pro začátek úplně stačí. Kvalita nahrávek je v pohodě, když se vybere klidné místo a správně nastaví úroveň zvuku. Já bych šel do toho Fifine, fakt dobrý poměr cena/výkon. Hlavně nezapomeň na pop filtr a nějakou antivibrační podložku, to ti taky dost pomůže.

105 slov
1.1 minut čtení
19. 1. 2025
Adéla Kučerová
Adéla Kučerová