Jak správně kombinovat efekty a nahrávky v Audacity?
Mám dotaz ohledně kombinování různých efektů a nahrávek v Audacity. Jaké faktory bych měl mít na paměti, když chci dosáhnout co nejlepšího zvuku? Například, jaký vliv mají jednotlivé efekty na kvalitu zvuku a celkové vnímání nahrávky? Co je důležité sledovat při vrstvení různých stop, abych se vyhnul nežádoucím zvukovým artefaktům nebo přehlušení? Je dobré začínat s nějakým základním EQ nastavením, nebo se nejprve soustředit na dynamiku? Jakou roli hraje úroveň hlasitosti jednotlivých stop při kombinaci efektů? Mám se bát přílišného použití efektů, jako je reverb nebo delay, nebo to může dodat nahrávce zajímavý charakter? Možná existují i nějaké „triky“ nebo doporučení od zkušenějších uživatelů, jak optimalizovat proces míchání a úprav? Taky jsem slyšel o některých technikách mastering, které by mohly pomoci vylepšit finální zvuk. Mohli byste mi říct, co bych měl zohlednit při této fázi? Každopádně bych rád slyšel vaše názory a rady, protože chci dělat kvalitní zvukové projekty a být lepší v práci s Audacity.