Co použít na vyčištění vokální stopy od šumů?
Takže, narazil jsem na docela velký problém při práci na svém posledním hudebním projektu. Mám nahrané vokály, ale bohužel se mi do nich dostal celkem nepříjemný šum. Zkoušel jsem různé věci, ale zdá se, že to není tak jednoduché, jak jsem si myslel. Rád bych se zeptal, co všechno můžu použít na vyčištění vokální stopy od těchto šumů? Je lepší použít nějaký efekt přímo v Audacity, nebo byste doporučili externí pluginy? Slyšel jsem o různých možnostech jako je redukce šumu a EQ, ale nejsem si jistý, jak to správně aplikovat. Které konkrétní nástroje byste doporučili a jaké máte zkušenosti s jejich použitím? A co když mám jenom slabý šum, bude to stačit nějakým základním filtračním efektem nebo musím jít do něčeho složitějšího? A co třeba nastavení citlivosti nebo frekvenčního rozsahu při aplikaci těchto efektů? Mám obavy, že když to udělám špatně, mohlo by to ovlivnit kvalitu mých vokálů. Tak prosím, podělte se o své tipy a triky na to, jak se zbavit šumu ve vokálních stopách. Jaké jsou vaše osvědčené metody a co fungovalo vám? Děkuji moc za jakoukoli radu!