Audacity.cz/Fórum/Jaké jsou nejlepší pluginy pro Audacity?

Jaké jsou nejlepší pluginy pro Audacity?

Zdravím všechny audio nadšence! Rád bych se zeptal, jaké pluginy považujete za nejlepší pro práci v Audacity. Vím, že existuje spousta různých efektů a nástrojů, které mohou výrazně vylepšit kvalitu zvuku a zpracování audio stop. Mám na mysli pluginy pro úpravu hlasu, jako třeba EQ nebo kompresory, ale také mě zajímají možnosti pro mastering a mixování. Někdo mi říkal o VST pluginech, ale nejsem si jistý, které by stály za to vyzkoušet. Jaké máte zkušenosti s různými pluginy? Které z nich vám pomohly dosáhnout lepších výsledků při práci na vašich projektech? A co třeba pluginy pro odstranění šumu nebo zkreslení? Doufám, že se dozvím nějaké tipy od vás, protože chci posunout svou produkci na další úroveň. Předem díky za všechny doporučení!

121 slov
1.2 minut čtení
17. 12. 2023
František Brož
František Brož

Pro Audacity je fakt kupa super pluginů. Pokud hledáš něco na úpravu hlasu, doporučuju zkusit ReaEQ a ReaComp od Cockos, jsou fakt skvělý. Na odstranění šumu je pak výborný Audacity Noise Gate, ale klidně zkus i další VST jako třeba Izotope RX pro lepší výsledky. Na mastering se hodí TDR Kotel nebo Ozone Imager, ten je fajn na stereo šířku. Co se týče zkreslení, tak třeba Valhalla Supermassive je parádní na efekty. Zkus si s tím pohrát a uvidíš, co ti sedne. Mě to pomohlo fakt hodně.

87 slov
0.9 minut čtení
17. 2. 2024
Blanka Suchá
Blanka Suchá

Tak já ti řeknu, že pro Audacity fakt doporučuji pár pluginů. Začnu s EQ, to je základ, co bys měl mít. VST pluginy jako TDR Nova nebo ReaEQ jsou super a zdarma. Kompresor potřebuješ taky, třeba ReaComp je fajn, hodně lidí s ním pracuje. Na odstranění šumu můžeš zkusit Audacity Noise Reduction, ale pokud chceš něco silnějšího, zkusi i VST pluginy jako Accusonus ERA Noise Remover. A co se týče masteringu, tak Ozone Imager je docela dobrý pro stereo widener. Zkuste i Valhalla Supermassive pro efekty jako reverb a delay. Každopádně, když to zkombinuješ, dá to dost zajímavý výsledky. Jo a hlavně nezapomeň na dobré nastavení projektu a monitoring! To fakt hodně pomůže.

113 slov
1.1 minut čtení
18. 10. 2024
Vladimír Štěpán
Vladimír Štěpán