Jak používat samply správně v audacity?
Přemýšlím, jak správně používat samply v Audacity. Narazil jsem na to, že se dají použít k různým účelům, ale nějak se mi nedaří je efektivně začlenit do svých projektů. Když už udělám nějaký mix, tak mám pocit, že zvuk není úplně takový, jaký bych chtěl. Mám třeba spoustu různých zvukových efektů a hudebních úryvků, které jsem stáhl z internetu, ale nevím přesně, jak je do Audacity dostat a jak s nimi pracovat. Mám zkusit nejdřív importovat vzorky do projektu? A co když chci upravit jejich délku nebo je nějak zkombinovat s vlastními nahrávkami? Jaký je nejlepší způsob, jak je umístit na časové ose? Měli by být na různých stopách nebo na jedné? Co se týče úprav, jaké efekty bych měl použít, aby to nakonec znělo profesionálněji? Taky mě zajímá, jestli existují nějaké tipy nebo triky na míchání těchto samplů, abych dosáhl co nejlepšího zvuku. Hledal jsem nějaké tutoriály nebo videa, ale většinou jsou tak stručné, že se v tom ztrácím. Takže pokud má někdo zkušenosti s používáním samplů v Audacity a mohl by to nějak rozvést nebo dát pár rad, budu moc vděčný!