Jak zlepšit zvuk nahrávky a zbavit se rušivých zvuků?
Chtěl bych se zeptat, co všechno mohu udělat, abych měl lepší zvuk při nahrávání. Je mi jasné, že na tom hodně závisí vybavení, které používám, ale zajímalo by mě i to, jaké další techniky nebo tipy by mohly pomoci zlepšit kvalitu zvuku. Odkud začít? Mám používat jiný mikrofon nebo je důležitější nastavení nahrávání v programu? Slyšel jsem něco o filtraci šumu, ale nevím přesně, co to obnáší a jestli je to snadné udělat. Jak se vyhnout rušivým zvukům jako je šum z okolí nebo zvuky z ulice? Měl bych zkusit nahrávat v jiném prostoru? A co akustika místnosti, vliv na zvuk má i tohle? Přemýšlím i o tom, jestli jsou nějaké speciální techniky postprocessingu v Audacity, které bych mohl použít. Nebo třeba jak správně nastavit úrovně hlasitosti během nahrávání, aby to pak nebylo přehnaně zkreslené? Rád bych se dozvěděl víc o tom, jak spočítat nejlepší umístění mikrofonu a jestli existují nějaké triky, jak eliminovat nežádoucí zvuky už během natáčení. Budu moc vděčný za každou radu nebo tipy, které by mi mohly pomoci dosáhnout lepší kvality zvuku.