Jak začít s prostorovým zvukem v Audacity?
Chtěl bych se zeptat, jak na to, když chci začít experimentovat s prostorovým zvukem v Audacity. Zajímá mě, jestli je to vůbec možné a jaké kroky bych měl podniknout, abych toho dosáhl. Mám nějaké základní znalosti o úpravě zvuku a už jsem v programu dělal pár jednoduchých věcí, ale prostorový zvuk mi dává docela zabrat. Zajímá mě, jestli existují nějaké specifické efekty nebo techniky, které bych měl použít pro vytvoření tohoto druhu zvuku. Jaké nástroje v Audacity jsou nejlepší pro práci s vícestopým nahráváním, abych mohl simulovat 3D efekt? A co třeba panning? Jak ho správně používat, aby to znělo přirozeně? Hledám tipy na nastavení a také na to, co všechno bych měl mít na paměti při mixování zvuku, aby výsledek byl co nejlepší. Když už mluvím o mixování, existují nějaké doporučené postupy pro úpravu hlasitosti různých stop, aby se prostorový efekt opravdu projevil? Slyšel jsem něco o efektech jako reverb nebo delay – jsou tyto efekty důležité pro dosažení prostoru ve zvuku? Budu rád za jakékoli rady nebo odkazy na návody, které by mi mohly pomoci rozjet se v této oblasti. Vím, že Audacity má spoustu možností, ale občas se v tom ztrácím. Díky moc všem za pomoc!