Jak udělat záznam doma, aby zněl jako ve studiu?
Mám takový dotaz ohledně nahrávání zvuku doma. Chtěl bych, aby moje nahrávky zněly co nejlépe a měly kvalitní zvuk, jako když se točí v profesionálním studiu. Jsem si vědom toho, že je potřeba mít nějaké vybavení a taky správnou techniku, ale vůbec nevím, kde začít. Mám doma jenom obyčejný mikrofon a notebook s Audacity. Jak mám správně nastavit mikrofon, aby zvuk nebyl příliš slabý nebo naopak příliš hlasitý? A co třeba akustika místnosti? Mám nějaké tipy na to, jak si ji vylepšit, aby se eliminovaly odrazy zvuku? Zajímalo by mě také, jaké efekty bych měl použít v Audacity, abych upravil svůj záznam a dodal mu ten profesionální nádech. Možná mám i špatné návyky při nahrávání, které by mi mohly bránit dosáhnout dobrého zvuku. Jaké jsou důležité věci, na které bych měl při nahrávání myslet? Měla by být třeba tichá doba na nahrávání nebo je lepší nahrávat ve stejnou dobu? Budu rád za každou radu nebo tipy, které mi pomohou udělat záznam doma, který nezní amatérsky, ale spíš jako něco ze studia. Děkuji!