Co potřebuji pro nahrávání zvukových efektů do filmu?
Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, co všechno vlastně potřebuji, když chci nahrávat zvukové efekty do svého filmu. Jsem začátečník a zatím nevím, od čeho se odrazit. Uvažuju o tom, jaké vybavení bych měl mít, protože jsem slyšel, že kvalitní zvukové efekty dokážou hodně pozvednout celkovou atmosféru filmu. Je jasné, že potřebuju nějaký mikrofon, ale který by byl nejlepší? Zajímalo by mě taky, jestli je lepší pořídit si externí zvukovou kartu nebo to můžu zvládnout jen s laptopem. Co dalšího bych měl mít na paměti? Je dobré mít nahrávací software jako Audacity, nebo existují i jiné alternativy, které by mi daly lepší výsledky? A co se týče samotného nahrávání, jaké techniky nebo tipy byste doporučili pro zachycení opravdu zajímavých zvuků? Mám také obavy o hluk z okolí – co s tím mohu udělat? Mám se zaměřit na nějaké akustické úpravy v místnosti nebo stačí najít klidnější místo? Rád bych slyšel vaše názory a zkušenosti. Jaké jsou vaše doporučení pro někoho, kdo chce začít s nahráváním zvukových efektů pro film? Díky moc!