Jak na silnější basy v mixu?
Zdravím všechny audio nadšence! Potřeboval bych se poradit ohledně úpravy basových linií v mém posledním projektu. Mám pocit, že mi tam ty basy jaksi chybí. Když to poslouchám, tak to zní tak nějak slabě a nevýrazně. Chci, aby ten zvuk byl silnější a plnější, ale nevím, jak na to. Zkoušel jsem různě nastavovat EQ, ale pořád se mi nedaří dosáhnout toho efektu, který bych chtěl. Používám Audacity, takže pokud někdo máte nějaké tipy na konkrétní efekty nebo postupy, které by mohly fungovat na zahuštění basových tónů, byl bych moc vděčný. Jaké nastavení byste doporučili pro zlepšení hlasitosti a celkového pocitu z basů? Uvažoval jsem i o přidání nějakých vrstev nebo možná i o kompresi, ale nejsem si jistý, co by bylo nejlepší. Je lepší použít víc kanálů s různými frekvencemi nebo se zaměřit na jeden silný basový zvuk? Co třeba sidechain komprese? Je to dobrý způsob, jak udělat basy silnější? Četl jsem o různých technikách a chtěl bych znát názory ostatních, co se osvědčilo vám. Díky moc za jakékoliv rady!