Audacity.cz/Fórum/Jak nastavit Bluetooth sluchátka s počítačem?

Jak nastavit Bluetooth sluchátka s počítačem?

Chtěl bych se zeptat, jak na to, aby mi fungovala Bluetooth sluchátka s mým počítačem. Pořídil jsem si nová sluchátka, protože chci mít volnost a neřešit kabely, ale nějak se mi nedaří je správně připojit. Mám Windows 10 a už jsem zkoušel různé věci, ale pořád to nefunguje. Mám povolený Bluetooth v nastavení, ale když kliknu na přidat zařízení, tak se mi sluchátka vůbec neobjeví. Zkoušel jsem je restartovat a dokonce i vymazat párování s jinými zařízeními, ale nic nepomáhá. Možná dělám něco špatně? Je potřeba mít nějaké speciální ovladače nebo něco podobného? A co když mám starší počítač bez integrovaného Bluetooth? Jak to udělat, abych mohl sluchátka používat? Můžu si pořídit nějaký USB adaptér nebo jak to vlastně funguje? Určitě se v tom orientujete lépe než já, tak budu rád za každou radu nebo tip, co vyzkoušet. Díky moc!

140 slov
1.4 minut čtení
9. 9. 2024
Karel Janoušek

Nejdřív se ujisti, že máš v počítači zapnutý Bluetooth. Ve Win 10 to najdeš v Nastavení > Zařízení > Bluetooth a jiná zařízení. Vypni a zapni Bluetooth, někdy to pomůže. Potom na sluchátkách zkus podržet tlačítko pro párování, dokud nezačne blikat LED dioda – většinou je to nějaké tlačítko, které musíš držet pár sekund. Pak se vrať do nastavení v počítači a zkus je znovu vyhledat.

Pokud se ti sluchátka pořád neukazují, zkontroluj, jestli nejsou spárované s jiným zařízením, jako je telefon nebo tablet. Vymaž párování s těmi zařízeními, aby se mohla připojit k PC. Někdy taky pomůže restartovat počítač.

Když máš starší počítač bez Bluetooth, tak jo, USB adaptér je dobrý nápad. Kup si nějaký levný dongle, co podporuje Bluetooth 4.0 a víc. Jakmile ho zapojíš, Windows by ho měl automaticky rozpoznat a nainstalovat ovladače. Pak můžeš postupovat stejně jako jsem psal výše.

142 slov
1.4 minut čtení
19. 11. 2024
Oldřich Pánek

Zkus tohle: nejdřív si zkontroluj, jestli máš v počítači Bluetooth. Pokud ne, tak budeš potřebovat nějaký USB adaptér, to se dá koupit docela levně. Když už máš Bluetooth, tak si ujisti, že sluchátka jsou v režimu párování – většinou se to dělá podržením tlačítka na sluchátkách. Pak jdi do nastavení Windows, do sekce Bluetooth a klikni na „přidat zařízení“. Mělo by se ti tam objevit. Když ne, tak restartuj jak sluchátka, tak počítač. Taky zkus vymazat stará spárování a dej pozor, jestli nejsou připojený k jinému zařízení. Někdy pomůže i aktualizace ovladačů pro Bluetooth v počítači. Tak snad to pomůže.

100 slov
1 minut čtení
25. 11. 2024
Jaroslava Kotková
Audacity.cz/Články/Přenos Zvuku
Bezdrátové technologie pro přenos zvuku: Co potřebujete vědět?Objevte fascinující svět bezdrátových technologií pro přenos zvuku a zjistěte, jaké možnosti a výhody nabízejí. Tento komplexní průvodce vám představí...
1000 slov
10 minut čtení
8. 8. 2022
Marek Dvořák
Přečíst článek
Podobné otázky