Audacity.cz/Fórum/Jak nastavit zvuk přes HDMI na TV?

Jak nastavit zvuk přes HDMI na TV?

Když se snažím dostat zvuk z mého počítače na televizi pomocí HDMI, nějak to nefunguje tak, jak bych si představoval. Mám připojenou televizi k notebooku, ale zvuk pořád vychází z reproduktorů v počítači a ne z televize. Zkoušel jsem různé věci, jako přepínání vstupů na televizi a kontrolu kabelu, ale nemůžu přijít na to, jak to správně nastavit. Možná je potřeba něco změnit v nastavení zvuku na počítači, ale nevím, kde to hledat. Existuje nějaký jednoduchý návod, jak nastavit zvuk přes HDMI? Je nějaká specifická cesta, kterou musím projít v ovládacím panelu nebo v nastavení zvuku? A co když mám nějaké problémy s ovladačem zvuku? Měli byste nějaké tipy nebo triky, jak se ujistit, že zvuk bude správně přenášen do televize? Docela mě to stresuje, protože chci mít kvalitní zvuk během sledování filmů nebo hraní her. Děkuju všem za pomoc!

140 slov
1.4 minut čtení
8. 10. 2024
Karel Novotný

Zkus to jednoduchým způsobem. Pravým tlačítkem klikni na ikonu reproduktoru v pravém dolním rohu obrazovky, pak vyber "Otevřít nastavení zvuku" nebo "Zvukové zařízení". Tam bys měl vidět seznam zařízení. Měla by tam být tvoje TV pod jménem jako HDMI výstup nebo něco podobného. Stačí to vybrat a nastavit jako výchozí zařízení.

Pokud to nefunguje, zkontroluj, jestli je TV správně nastavená na HDMI vstup a zkus restartovat počítač. Taky se ujisti, že máš aktualizované ovladače zvuku, někdy to pomůže. Můžeš zkusit i jiný HDMI kabel, pokud máš po ruce.

Když všechno selže, podívej se do nastavení TV, že by tam měl být nějaký audio režim nebo něco podobného, co by mohlo ovlivnit přenos zvuku. Držím palce.

115 slov
1.2 minut čtení
21. 6. 2024
Kamila Bílková

Nastavení zvuku přes HDMI by mělo být docela jednoduchý. Zkus tohle: 1) Ujisti se, že máš zapnutou TV a správný HDMI vstup vybraný. 2) Na počítači klikni pravým tlačítkem na ikonu reproduktoru v pravém dolním rohu (na panelu úloh) a vyber "Zvuk" nebo "Otevřít nastavení zvuku". 3) V okně, co se ti otevře, bys měl vidět seznam zařízení. Hledej tam svou TV a klikni na ni. 4) Potom vyber "Nastavit jako výchozí zařízení" – tím bys měl přesměrovat zvuk do televize. 5) Pokud to nepomůže, zkontroluj ovladače zvuku v systému, jestli jsou aktuální, nebo zkus restartovat počítač s TV zapnutou. To by mělo vyřešit většinu problémů so zvukem přes HDMI.

110 slov
1.1 minut čtení
12. 3. 2024
Jiří Hruška
Audacity.cz/Články/Přenos Zvuku
Nastavení HDMI zvuku na různých zařízeních: Jak na to?Detailní návod k úpravě nastavení zvuku při připojení zařízení přes HDMI a řešení běžných problémů.
1000 slov
10 minut čtení
1. 9. 2020
Pavel Kratochvíl
Přečíst článek
Podobné otázky