Audacity.cz/Fórum/Můžu použít elektronický syntezátor přímo v Audacity? Jak na to?

Můžu použít elektronický syntezátor přímo v Audacity? Jak na to?

Zdravím všechny, mám dotaz ohledně používání elektronického syntezátoru s programem Audacity. Rád bych věděl, jestli je vůbec možné připojit můj syntezátor přímo do Audacity a jaký je nejlepší způsob, jak to udělat. Mám doma několik různých syntezátorů a chtěl bych zkusit nahrávat nějaké zvuky přímo do Audacity, ale nejsem si jistý, jestli to půjde bez problémů. Potřebuju nějaké kabely nebo adaptéry, nebo mi stačí jen klasický USB kabel? A co nastavení v Audacity? Je tam něco specifického, co bych měl zmínit při nastavování vstupu? Slyšel jsem, že některé syntezátory mohou mít různé výstupy, takže bych chtěl vědět, jak zajistit, aby vše fungovalo tak, jak má. Bude potřeba upravit nějaké ovladače nebo nastavení zvuku v počítači? A pokud ano, má někdo tipy na konkrétní nastavení pro maximální kvalitu zvuku? Moc by mi pomohlo, kdyby někdo mohl popsat krok za krokem, jak to celé zprovoznit. Děkuju moc za pomoc!

147 slov
1.5 minut čtení
11. 4. 2024
Bohuslav Macek

Jo, můžeš připojit elektronický syntezátor do Audacity. Nejlepší cesta je použít audio kabely, pokud máš analogový syntezátor, nebo USB, pokud je to modernější model, co to umí. Takže si zkontroluj výstupy na syntezátoru a podle toho vyber, co potřebuješ.

Pokud máš syntezátor s výstupem jack, vezmi si kabel 1/4" jack do 1/8" jack (nebo jiný konektor podle toho, co máš na zvukovce) a zapoj to do vstupu tvého počítače. Pokud je USB, tak stačí normální USB kabel a připojit ho přímo k počítači.

V Audacity pak musíš nastavit vstup. Jdi do 'Preferences' a v záložce 'Devices' vyber svůj syntezátor jako vstupní zařízení. Zkontroluj, že je zvolena správná kvalita vzorkování, ideálně 44.1kHz nebo 48kHz.

Jo a nezapomeň na ovladače – většina USB syntezátorů by měla fungovat automaticky, ale někdy je dobré podívat se na web výrobce, jestli jsou nějaké specifické ovladače potřebné.

Na konec, dej pozor na úroveň signálu – nastav hlasitost na syntezátoru tak, aby nebyla příliš vysoká a nezkreslovala ti zvuk. To by mělo být vše! Zkus si to a uvidíš.

169 slov
1.7 minut čtení
14. 8. 2024
Štěpán Kuchař

Jasně, můžeš použít syntezátor s Audacity. Nejprve se ujisti, že máš správný kabel. Pokud je syntezátor USB, stačí ho zapojit do počítače a měl by být rozpoznán jako zvukové zařízení. Pokud má jen audio výstup (např. jack), potřebuješ audio kabel do zvukovky počítače. Takže buď USB, nebo jack do vstupu na zvukovce.

V Audacity pak musíš nastavit vstup. Jdi do "Edit" > "Preferences" > "Devices" a vyber správný vstupní kanál (měl by tam být listed tvůj syntezátor).

Pokud nahráváš, nastav si na stopě vstup a pak můžeš začít nahrávat. Ujisti se, že máš dobře nastavenou hlasitost na syntezátoru i v Audacity, abys neměl přebuzený zvuk.

Ovladače zpravidla nepotřebuješ, ale pokud bys měl problém, zkus aktualizovat ovladače zvukové karty nebo syntezátoru. A pro kvalitní zvuk je fajn mít nastavení na 24-bit/48 kHz v Preferences.

Takže to ve zkratce – zapojit, nastavit vstup v Audacity a nahrávat.

142 slov
1.4 minut čtení
12. 1. 2024
Jan Čermák
Audacity.cz/Články/Syntetizátory a sampler
Komplexní metoda integrace syntetizátorů do vícekanálového záznamu v AudacityObjevte, jak efektivně integrovat více syntetizátorů do vícestopého záznamu v Audacity a vytvářet tak jedinečné hudební kompozice.
1000 slov
10 minut čtení
6. 7. 2023
Filip Bartoš
Přečíst článek
Podobné otázky