Audacity.cz/Fórum/Jak automaticky přidat efekty na víc stop v Audacity?

Jak automaticky přidat efekty na víc stop v Audacity?

Zdravím všechny členy fóra. Mám takovou otázku ohledně Audacity, protože se s tímto programem teprve seznamuji a rád bych ušetřil nějaký čas při úpravách. Vím, že Audacity umožňuje přidávat různé zvukové efekty na jednotlivé stopy, ale co když chci aplikovat stejné efekty na více stop najednou? Existuje nějaký způsob, jak to udělat automaticky, nebo jsem odkázaný na to, abych každou stopu upravoval zvlášť? Chci použít efekty jako reverb, echo nebo kompresi a bylo by skvělé mít možnost je aplikovat hromadně. Zkoušel jsem hledat různé návody a tipy, ale zatím jsem nenarazil na něco konkrétního. Pokud má někdo zkušenosti s tímto tématem nebo znal praktické triky, jak usnadnit práci s více stopami v Audacity, budu moc vděčný za jakékoliv rady. Díky moc!

121 slov
1.2 minut čtení
3. 6. 2020
Roman Slavík

Tak pokud chceš aplikovat efekty na víc stop v Audacity, můžeš to udělat pomocí makra. Je to fakt super způsob, jak si ušetřit čas. Vytvoříš si makro, které zaznamená, co děláš s jednou stopou (třeba přidání reverbu nebo komprese) a pak to můžeš použít na všechny ostatní stopy.

Zkus otevřít menu „Nástroje“ a pak „Makra“. Tam si vytvoříš nový skript, kde si nastavíš všechny efekty, které chceš použít. Pak už jen vybereš stopy, na které to chceš aplikovat a spustíš makro. Takže místo toho, abys to dělal ručně na každé stopě, uděláš to jedním klikem.

Jediný co si dej pozor, je aby ty efekty byly kompatibilní s tvýma stopama, jinak to může blbnout. Užívej! Ať ti to šlape.

118 slov
1.2 minut čtení
8. 11. 2021
Adéla Kučerová

Jasně, je to docela šikovný, jak to udělat. V Audacity můžeš použít efekt na víc stop najednou, ale musíš to trošku obejít. Nejprve si všechny stopy, na který chceš aplikovat efekt, vyber (drž Ctrl a klikni na každou stopu). Pak jdi do menu Efekty a vyber ten, co chceš (např. reverb nebo echo). Když aplikuješ efekt, mělo by se to použít na všechny vybrané stopy najednou.

Další možnost je použít "Chain" funkci (někdy se nazývá i Macros), kde si můžeš nastavit sérii efektů, které pak aplikuješ hromadně na víc stop. Takže si můžeš vytvořit přednastavený řetězec s efekty a pak ho použít, kdykoliv to budeš potřebovat. To ti ušetří hodně času, když máš víc stop a chceš aplikovat stejné úpravy.

Jestli chceš něco konkrétnějšího k těm řetězcům nebo k efektům, tak dej vědět.

133 slov
1.3 minut čtení
30. 9. 2021
Petr Šulc
Audacity.cz/Články/Syntetizátory a sampler
Využití automatizačních možností v audiosyntéze s AudacityObjevte, jak využít automatizační funkce v Audacity pro kreativní zvukové experimenty se syntetizátory. Naučte se, jak nastavit a aplikovat automatiza...
1000 slov
10 minut čtení
8. 5. 2020
Lucie Nováková
Přečíst článek
Podobné otázky