Jak můžu snížit latenci při použití VST pluginů?
Potřebuju poradit ohledně latence, když pracuju s VST pluginy v Audacity. Často se mi stává, že při nahrávání nebo i při přehrávání se mi zvuk zpožďuje a to mě dost rozčiluje. Vím, že latence může být problém při používání různých efektů a nástrojů, ale nevím, co všechno bych mohl udělat pro její snížení. Mám standardní zvukovou kartu a občas jsem slyšel, že by mohlo pomoct nastavení bufferu nebo nějaké další techniky. Ale co vlastně znamená ta velikost bufferu? Jak moc by měla být nízká, abych si zajistil plynulost při nahrávání? A co třeba ovladače – má smysl je aktualizovat nebo je lepší zkusit nějaké alternativní ovladače? Taky by mě zajímalo, jestli jsou nějaké konkrétní pluginy, které by měly méně latence než jiné. Jsem si vědom toho, že některé efekty si berou víc výkonu než jiné, ale jak to zjistit a co s tím dělat? Víte o nějakých trikách nebo nastaveních v Audacity, které by mohly latenci snížit? Hlavně bych chtěl vědět, jak to udělat rychle a efektivně, abych se mohl soustředit na tvoření hudby a ne na technické problémy. Díky moc za každou radu!