Audacity.cz/Fórum/Jaké pluginy používat pro beatmaking v Audacity?

Jaké pluginy používat pro beatmaking v Audacity?

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, jaké pluginy se vám osvědčily při beatmakingu v Audacity. Vím, že Audacity není primárně zaměřené na produkci hudby, ale já se snažím vytvořit nějaké originální beaty a zvuky a hledám inspiraci. Zkoušel jsem pár základních efektů, co jsou už přímo v Audacity, ale chtěl bych posunout svoji tvorbu na další úroveň a zajímají mě hlavně VST pluginy, které by mi mohly pomoci s tvorbou rytmů a melodií. Mám rád různé styly, od hip-hopu po elektroniku, a chtěl bych vyzkoušet i nějaké syntezátory nebo samplery. Jaké pluginy doporučujete? Máte nějaké tipy na volně dostupné nebo i placené pluginy, které mohou obohatit můj zvuk? Jak je dostanu do Audacity? A vůbec, co všechno bych měl vědět o práci s pluginy v tomto programu? Budu rád za jakoukoliv radu nebo zkušenost!

134 slov
1.3 minut čtení
8. 1. 2023
Jan Čermák

K beatmakingu v Audacity doporučuju pár pluginů, co se mi osvědčily. Zkus třeba Dexed, což je skvělý FM syntezátor a je zadarmo. Pak je tu Surge, ten má hromadu možností a fakt dobrý zvuky. Pro samplování můžeš zkusit Sitala nebo TX16Wx, což jsou dobrý samplery. Co se týče efektů, zkuste Valhalla Supermassive na delay a reverb, fakt to oživí zvuky. Nezapomeň si stáhnout VST Bridge pro načtení VST pluginů do Audacity, jinak ti to nepojede. Pluginy většinou hodíš do složky, co Audacity hledá, pak je můžeš najít v menu efektů. Jo a buď připraven na to, že práce s pluginama v Audacity není úplně intuitivní jako v jiných DAW, ale dá se to zvládnout.

114 slov
1.1 minut čtení
7. 11. 2023
Marcela Soukupová

Pokud chceš posunout beatmaking v Audacity, doporučuji pár pluginů. Zkus třeba Syntheway Virtual Synthetizer, ten má super zvuky a je vhodný pro různé styly. Další možnost je Dexed, což je free syntezátor a skvěle se hodí na elektroniku. Pro samplování bys mohl vyzkoušet SPAN, což je spectrum analyzer, ale můžeš ho využít i na úpravy zvuků. Co se týče efektů, Valhalla Supermassive je zdarma a dává tomu skvělou atmosféru. Když to chceš dostat do Audacity, stačí do správného adresáře pluginy umístit a pak je aktivovat v nastavení. Také si dej pozor na nastavení bitové hloubky a frekvence, aby to všechno fungovalo jak má. Tohle ti může dost pomoct, ale chce to experimentovat. Drž se!

114 slov
1.1 minut čtení
18. 3. 2023
Ivana Vorlová
Audacity.cz/Články/Beatmaking s Audacity
Které nástroje a pluginy podporují beatmaking v Audacity?Zjistěte, jaké nejlepší nástroje a pluginy můžete využít k obohacení vašeho zvukového designu a beatmakingu v Audacity. Tento článek nabízí tipy pro z...
1000 slov
10 minut čtení
15. 4. 2020
Andrea Malá
Přečíst článek
Podobné otázky