Audacity.cz/Fórum/Jak importovat MIDI soubory do Audacity?

Jak importovat MIDI soubory do Audacity?

Zdravím všechny, mám dotaz ohledně práce s MIDI soubory v Audacity. Snažím se rozjet nějaké hudební projekty a narazil jsem na problém, když chci do Audacity importovat své MIDI soubory. Normálně dělám vše ostatní snadno, ale s těmito MIDI to nějak nejde. Zkoušel jsem to různě, ale buď se mi to vůbec nepodaří otevřít, nebo mi to hlásí nějakou chybu. Vím, že Audacity je skvělý pro úpravy zvuku a nahrávání, ale co ten MIDI? Je na to potřeba nějaká speciální funkce nebo plugin? Rád bych věděl, jestli existuje nějaký konkrétní postup, jak tyto soubory do programu dostat. A hlavně – je třeba něco nastavit předem, aby to fungovalo správně? Předem děkuju za jakékoliv tipy a rady! Každá pomoc se hodí, protože bych rád pokračoval ve svém projektu a MIDI jsou pro mě důležité.

133 slov
1.3 minut čtení
2. 7. 2022
Vlastimil Čermák

Audacity sama o sobě MIDI soubory nepodporuje, takže je nemůžeš přímo importovat. Musíš nejdřív převést MIDI na audio formát jako WAV nebo MP3. To můžeš udělat pomocí nějakého DAW (např. GarageBand, FL Studio) nebo převodníků online. Jakmile máš audio soubor, klidně ho pak otevři v Audacity a můžeš s tím pracovat. Můžeš si taky stáhnout nějaký plugin pro Audacity, ale to je většinou složitější a ne vždy to funguje. Takže nejlepší cesta je ten převod na audio a pak to už půjde hladce.

83 slov
0.8 minut čtení
9. 5. 2024
Anna Musilová

MIDI soubory do Audacity normálně neimportuješ, protože Audacity je primárně pro zvukový editing a MIDI pracuje s notami, ne s audio daty. Pokud chceš pracovat s MIDI v Audacity, doporučuju použít nějaký DAW (digitální audio workstation) jako je například FL Studio nebo Ableton Live, kde ti MIDI bude dělat mnohem míň problémů.

Pokud trváš na Audacity, tak můžeš zkusit převést MIDI do audio formátu (např. WAV), pak to importovat do Audacity. Existují různé nástroje a pluginy, které ti to pomůžou udělat. V každém případě, pokud se chceš s MIDI zabývat víc, asi bude lepší investovat do nějakého softwaru zaměřeného na MIDI.

101 slov
1 minut čtení
19. 11. 2023
Anna Burianová
Audacity.cz/Články/MIDI a Audacity
Jak efektivně pracovat s MIDI v Audacity: Praktické tipy a triky pro import a editaci MIDI signálůTento článek nabízí praktické rady a tipy, jak efektivně pracovat s MIDI v programu Audacity. Od importu po editaci, objevte triky, které vám usnadní ...
1000 slov
10 minut čtení
30. 3. 2021
Lucie Nováková
Přečíst článek
Podobné otázky