Audacity.cz/Fórum/Můžu v Audacity upravit MIDI tóny a měnit melodie?

Můžu v Audacity upravit MIDI tóny a měnit melodie?

Zdravím všechny, mám dotaz ohledně úprav zvuku v Audacity. Vím, že je to skvělý nástroj na editaci zvukových stop, ale zajímalo by mě, jestli se dá v tomto programu pracovat i s MIDI soubory. Chci vědět, jestli můžu měnit tóny a melodie přímo v Audacity nebo jestli musím použít nějaký jiný software. Co jsem se dočetl, tak Audacity je primárně zaměřené na audio stopy a ne na MIDI, ale slyšel jsem, že se něco takového dá udělat. Jaké máte zkušenosti s úpravou MIDI v tomto programu? Může mi někdo říct, jak správně začít, pokud bych chtěl udělat nějaké změny v melodiích nebo přidat efekty? Zajímá mě, jestli je to složité a co všechno bych měl vědět předtím, než se do toho pustím. Děkuju za jakékoli tipy a rady!

128 slov
1.3 minut čtení
11. 5. 2023
Eva Kafková

Audacity není moc ideální na práci s MIDI soubory. Je to spíš na úpravu nahraného zvuku. Když už máš MIDI, tak doporučuju použít jiný software jako je FL Studio nebo GarageBand, tam se s tím dá víc vyhrát. V Audacity můžeš sice importovat MIDI jako zvuk, ale pak už to nemáš moc pod kontrolou. Pokud chceš měnit tóny a melodie, tak bys měl hledat program, co je přímo určený na MIDI editaci. Takže pokud chceš udělat nějaké efekty nebo úpravy, bude lepší se poohlédnout po něčem jiném. Ale určitě se neboj experimentovat a zjistit, co všechno umí i Audacity. Vždycky je dobré mít víc nástrojů v arzenálu.

107 slov
1.1 minut čtení
20. 7. 2024
Helena Konečná

Audacity není úplně nejlepší na práci s MIDI. Je to spíš na úpravu skutečných audio stop, takže pokud chceš měnit tóny nebo melodie v MIDI, budeš mít celkem problém. Můžeš sice importovat MIDI soubory, ale Audacity je převádí na audio a tím pádem ztrácíš možnost snadno upravovat jednotlivé tóny a noty. Pokud chceš dělat změny v melodiích nebo přidávat efekty, doporučuju použít nějaký DAW (Digital Audio Workstation) jako je FL Studio nebo GarageBand. Ty ti dají víc svobody v úpravách. Takže pokud plánuješ pracovat s MIDI, radši se poohlédni po něčem jiném než Audacity.

94 slov
0.9 minut čtení
21. 6. 2024
Eduard Ševčík
Audacity.cz/Články/MIDI a Audacity
Jak efektivně pracovat s MIDI v Audacity: Praktické tipy a triky pro import a editaci MIDI signálůTento článek nabízí praktické rady a tipy, jak efektivně pracovat s MIDI v programu Audacity. Od importu po editaci, objevte triky, které vám usnadní ...
1000 slov
10 minut čtení
30. 3. 2021
Lucie Nováková
Přečíst článek
Podobné otázky