Audacity.cz/Fórum/Proč se mi nedaří otevřít MIDI soubory v Audacity?

Proč se mi nedaří otevřít MIDI soubory v Audacity?

Chtěl bych se zeptat, co dělám špatně, když se snažím otevřít MIDI soubory v programu Audacity. Mám několik skladeb ve formátu MIDI, které bych chtěl převést na zvuk a upravit je pomocí různých efektů, ale když na ně poklikám, tak se prostě nic nestane. Zkoušel jsem to už několikrát a pokaždé je to stejné – otevře se mi jen prázdné okno a nevím, proč. Ještě jsem si všiml, že Audacity obvykle pracuje s WAV nebo MP3 soubory, ale přece by mělo umět i MIDI, ne? Zkoušel jsem hledat nějaké pluginy nebo rozšíření, co by mohly pomoci, ale našel jsem jen hodně staré informace. Je možné, že Audacity nemá podporu pro MIDI soubory přímo? Nebo je nějaký postup, jak je transformovat do formátu, který Audacity zvládne? Vím, že existují jiné programy na práci s MIDI, ale rád bych zůstal u Audacity, protože mi vyhovuje jeho rozhraní a možnosti editace. Pokud máte někdo zkušenosti s tímto problémem nebo tipy, jak na to, budu moc vděčný za jakoukoli radu. Děkuju předem!

168 slov
1.7 minut čtení
9. 1. 2024
Ivana Štefanová

MIDI soubory v Audacity fakt neotevřeš, protože to není audio formát. Audacity je určený pro úpravu zvukových souborů, jako WAV nebo MP3, a MIDI je spíš jen pokyn pro nástroje, co mají hrát zvuky. Zkus převést MIDI do nějakýho audio formátu před tím, než to nahraješ do Audacity. Můžeš použít třeba programy jako GarageBand nebo FL Studio, kde si MIDI zahraješ a pak exportuješ jako WAV nebo MP3. Pak už to bude fungovat v Audacity bez problémů. Pokud chceš pracovat s MIDI přímo, tak se podívej po jiných DAW, co s tím uměj lépe.

94 slov
0.9 minut čtení
18. 5. 2024
Milan Starý

Audacity bohužel přímo MIDI nesupportuje, takže se ti nebude dařit je otevřít. MIDI je jen data o notách a jejich trvání, takže to není zvukový soubor jako WAV nebo MP3. Pokud chceš pracovat s těma skladbama, musíš je nejdřív převést na zvukový formát. Můžeš zkusit nějaký DAW (jako FL Studio nebo GarageBand), který umí MIDI přehrávat a exportovat do WAV/MP3. Pak už to otevřeš v Audacity bez problémů. Hledej možnosti exportu v programu, co používáš na MIDI, a určitě najdeš něco, co ti to umožní. Takže shrnuto: převod je klíč. Hodně štěstí!

92 slov
0.9 minut čtení
9. 12. 2022
Vladimír Němec
Audacity.cz/Články/MIDI a Audacity
Troubleshooting: Proč se mi MIDI soubory neotvírají v Audacity?Návod na řešení problémů s načítáním a přehráváním MIDI souborů v Audacity. Zjistěte, jak správně nastavit Audacity pro práci s MIDI a vyřešit běžné p...
1000 slov
10 minut čtení
22. 3. 2020
Karolína Černá
Přečíst článek
Podobné otázky