Audacity.cz/Fórum/Jak otevřít MIDI soubor v Audacity?

Jak otevřít MIDI soubor v Audacity?

Už nějakou dobu se pokouším otevřít MIDI soubor v Audacity, ale bohužel bez úspěchu. Zkoušel jsem různé metody, ale pořád to nefunguje. Na internetu jsem našel spoustu informací, ale nic z toho mi nepomohlo. Možná jsem něco přehlédl nebo se mi nedaří najít správný postup. Vím, že Audacity je skvělý nástroj pro zpracování zvuku a má mnoho funkcí, ale zdá se, že s MIDI to není tak jednoduché, jak bych si přál. Mám pocit, že by to mělo být snadné, protože jsem viděl, že někteří lidé o tom píší jako o běžné záležitosti. Zajímalo by mě, jestli někdo z vás ví, jakým způsobem lze MIDI soubory do Audacity dostat? Je potřeba nějaký speciální plugin nebo rozšíření? A co si myslíte o kvalitě zvuku po importu? Nebo je lepší použít jiný software pro práci s MIDI? Budu moc vděčný za jakoukoli radu či tipy, protože bych rád experimentoval s různými zvuky a melodiemi. Děkuji předem za pomoc!

156 slov
1.6 minut čtení
23. 2. 2023
Vojtěch Pražák
Vojtěch Pražák

Audacity sice neumí otevřít MIDI soubory přímo, protože je to spíš pro audio než pro MIDI, ale můžeš to obejít. Prvně si stáhni nějaký DAW, co podporuje MIDI, třeba Cakewalk nebo GarageBand, a tam ten MIDI soubor přehraj. Pak ho můžeš exportovat jako WAV nebo MP3 a tu už do Audacity importuješ bez problémů.

Kvalita zvuku po exportu záleží na tom, jaké zvukové banky použiješ v tom DAW. Pokud chceš pracovat s MIDI víc do hloubky, možná by stálo za to podívat se na software jako FL Studio nebo Ableton Live. Ty jsou na MIDI víc zaměřený a nabídnou ti lepší možnosti než Audacity. Takže doporučuji zkusit ten workaround s exportem a pak uvidíš.

114 slov
1.1 minut čtení
23. 11. 2024
Monika Rybářová
Monika Rybářová

Takže, MIDI soubory v Audacity opravdu otevřít nejde. Audacity je primárně pro audio, takže MIDI jako takové nepodporuje. Místo toho můžeš zkusit použít nějaký DAW (digitální audio workstation) jako FL Studio nebo Ableton Live, kde s MIDI pracují lépe. Pokud chceš ty MIDI zvuky dostat do Audacity, můžeš je převést na audio soubor, třeba pomocí nějakého syntetizátoru nebo VST pluginu. Pak to už jde importovat normálně. Kvalita záleží na tom, co použiješ na převod - lepší nástroje ti dají lepší zvuk. Takže pokud chceš experimentovat s různými zvuky, radši jdi do něčeho, co umí MIDI nativně.

96 slov
1 minut čtení
23. 4. 2024
Daniel Šafařík
Daniel Šafařík