Audacity.cz/Fórum/Jak převést MIDI soubor na audio v Audacity?

Jak převést MIDI soubor na audio v Audacity?

Zdravím všechny, potřebuji se zeptat, jak přesně převést MIDI soubor na audio v Audacity. Zkoušel jsem to několikrát, ale nějak mi to nejde. Mám pár skladeb, které bych chtěl zpracovat, ale když je otevřu v Audacity, tak se mi tam nic nezobrazuje. Očekával jsem, že se mi zobrazí nějaké zvuky nebo alespoň něco, co bych mohl dále editovat. Vím, že MIDI je jen záznam not a neobsahuje žádné zvukové vzorky, a tak se ptám, jestli potřebuju nějaký další software nebo pluginy, abych to mohl převést. Je vůbec možné převést MIDI přímo v Audacity, nebo musím nejdřív použít něco jiného? Jaké jsou nejlepší způsoby pro tento převod? Narazil jsem na různé návody a tipy, ale většinou mi přijdou dost složité a já bych rád něco jednoduššího. Mohli byste mi poskytnout krok za krokem návod nebo aspoň nasměrovat správným směrem? Chtěl bych mít možnost poslouchat své skladby bez nutnosti mít zapnutý externí syntetizátor nebo něco podobného. Děkuji moc za každou radu!

159 slov
1.6 minut čtení
16. 5. 2024
Miroslav Švec

Takže, MIDI soubory se v Audacity přímo neotevřou, protože jak říkáš, MIDI je jen záznam not a ne zvuk. Musíš použít nějaký další software nebo pluginy, abys to převáděl na audio. Zkus třeba nějaký DAW (Digital Audio Workstation), co umí pracovat s MIDI, jako je FL Studio, Logic Pro nebo Ableton Live. V těchhle programech můžeš nahrát MIDI a pak použít virtuální nástroje na generování zvuku, což ti dá audio výstup. Pak už jen exportuješ jako WAV nebo MP3 a otevřeš to v Audacity, pokud chceš něco upravovat. Jinak je tu i možnost použít zdarma software jako MuseScore, který ti umožní importovat MIDI a exportovat jako audio. Snad to pomůže!

110 slov
1.1 minut čtení
20. 9. 2023
Eva Rybářová

MIDI soubor přímo v Audacity neotevřeš, protože to je jen záznam not. Aby ses dostal k audio, potřebuješ nějaký syntetizátor nebo software, co umí převést MIDI na audio. Můžeš zkusit třeba FL Studio nebo GarageBand, pokud máš Mac. Vytvoř si tam projekty, nahraj MIDI a pak to exportuj jako audio (např. WAV nebo MP3). Pokud chceš něco jednoduššího, můžeš taky použít online konvertory, které ti MIDI převedou na audio. Potom už to normálně nahraješ do Audacity a můžeš s tím pracovat. Bez syntetizátoru to fakt nepůjde.

86 slov
0.9 minut čtení
25. 11. 2023
Antonín Zlámal
Audacity.cz/Články/MIDI a Audacity
Konverze MIDI do audio formátu v Audacity: Jak na to?Objevte jednoduchý postup, jak převést MIDI stopy na audio v programu Audacity a získejte tak kvalitní zvukové nahrávky pro další zpracování nebo expo...
1000 slov
10 minut čtení
2. 4. 2023
Lucie Nováková
Přečíst článek
Podobné otázky