Audacity.cz/Fórum/Proč mi nejde exportovat MIDI jako audio v Audacity?

Proč mi nejde exportovat MIDI jako audio v Audacity?

Nedaří se mi exportovat MIDI soubory jako audio v programu Audacity. Zkoušel jsem to už několikrát, ale vždycky se něco pokazí. Když vyberu možnost exportu, program mi nabídne několik formátů, ale když dám na „Exportovat“, tak se nic nestane nebo se objeví nějaká chybová hláška, kterou vůbec nerozumím. Zkoušel jsem i různé verze Audacity a dokonce jsem se podíval na pár tutoriálů, ale pořád to nefunguje. Možná dělám něco špatně? Mám připojený virtuální syntetizátor a snažím se dostat zvuk z MIDI do audio formátu, ale Audacity mi prostě neumožňuje tuhle akci udělat. Vždycky mi to vrátí zpět na plochu a já nevím, co s tím. Nevíte, co by mohlo být špatně? Je nějaký konkrétní krok, který bych měl udělat před tím, než se pokusím exportovat? Nebo je potřeba mít nainstalovaný nějaký plugin nebo něco podobného? Hrozně mě to frustruje, protože chci použít svoji skladbu a nemůžu ji dostat do podoby, kterou bych mohl sdílet nebo publikovat. Každá pomoc by byla skvělá.

161 slov
1.6 minut čtení
20. 8. 2024
Richard Kolář

MIDI soubory v Audacity přímo neexportuješ jako audio, protože Audacity neumí přehrávat MIDI. Musíš mít nastavený virtuální syntetizátor, který ti MIDI převádí na zvuk. Zkontroluj, jestli máš správně nastavený výstup ve tvém DAW (např. FL Studio, Ableton). Tam nahraj MIDI stopy a vyexportuj jako audio, pak ten zvuk do Audacity importuj. Pokud to děláš přímo v Audacity, zkus použít VST pluginy, co umí převádět MIDI na audio, ale je to dost složitý. Můžeš taky zkusit jiný program na práci s MIDI. Audacity je super na úpravy zvuku, ale na MIDI je lepší něco jiného.

94 slov
0.9 minut čtení
10. 8. 2024
Veronika Zemanová

MIDI soubory se nedají jednoduše exportovat jako audio v Audacity, protože Audacity sama o sobě nemá schopnost syntetizovat zvuk z MIDI. Zkus se podívat, jestli máš správně nastavený virtuální syntetizátor. Musíš mít MIDI stanovený na nějaký výstup, aby se to přehrálo a nahrálo jako audio. Takže první krok je přehrát MIDI skladbu a záznam si udělat v Audacity jako audio stopu. Potom už můžeš exportovat. Jinak pokud ti to hodí chybu, zkontroluj, jestli máš aktualizované ovladače a správné nastavení v preferencích programu. Někdy pomůže i restart počítače nebo Audacity. Jo a nezapomeň, že exportovat můžeš jenom to, co je v projektu – takže si tu skladbu musíš prvně nahrát do audia.

111 slov
1.1 minut čtení
1. 12. 2024
Vladimír Vašíček
Audacity.cz/Články/MIDI a Audacity
Konverze MIDI do audio formátu v Audacity: Jak na to?Objevte jednoduchý postup, jak převést MIDI stopy na audio v programu Audacity a získejte tak kvalitní zvukové nahrávky pro další zpracování nebo expo...
1000 slov
10 minut čtení
2. 4. 2023
Lucie Nováková
Přečíst článek
Podobné otázky