Jak přidat hloubku do stereo stopy pomocí delay?
Zajímalo by mě, jaký je vlastně nejlepší způsob, jak použít delay k tomu, abych přidal hloubku do stereo stopy. Slyšel jsem, že to může opravdu změnit zvuk a dodat mu úplně jiný rozměr. Představoval jsem si, že když budu hrát s různými nastaveními a časováním delay efektu, mohl bych dosáhnout zajímavého prostoru v mixu. Mám nějaké základní znalosti o audacity a už jsem zkoušel aplikovat delay na různé stopy, ale zatím mi to nepřijde tak efektivní, jak bych chtěl. Co se týče nastavování feedbacku a času zpoždění, mám pocit, že se v tom ztrácím. Jaké jsou vaše tipy na experimentování s různými hodnotami? Jakou roli hraje stereo panning při používání delay pro dodání hloubky? A co třeba layering? Je dobré mít více delay stop na různých frekvencích nebo je lepší se držet jednoduchosti? Pokud máte nějaké konkrétní příklady nebo tutoriály, které byste doporučili, to by bylo super. Chtěl bych to vyzkoušet na svých nahrávkách a opravdu přidat ten prostorový efekt, který dává zvuku život. Díky za všechno!