Jak správně nastavit stereo nahrávání v Audacity?
Potřebuji poradit, jak na to, abych mohl nahrávat ve stereo v Audacity. Zkoušel jsem to už několikrát, ale zatím jsem to nějak nepochopil. Mám pocit, že mi chybí nějaký krok nebo nastavení. Vždycky, když se snažím nahrávat, tak se mi to uloží jako mono a já bych chtěl mít zvuk hezky rozložený do stereofonního prostoru. Mám mikrofon připojený přes USB a zajímalo by mě, jestli je potřeba něco speciálního nastavit přímo v systému nebo v Audacity. Na internetu jsem našel nějaké návody, ale většinou se zmiňují pouze základní věci, které jsem už zkoušel. Mám verzi Audacity 3.0.5 a nevím, jestli to může mít vliv. Možná bych měl zkontrolovat i ovladače zvukové karty? A co ty kanály? Jak je můžu správně nastavit? Vím, že je důležité mít správně nastavený vstup, ale jak se to dělá v praxi? Když otevřu Audacity, tak vidím různé možnosti pro vstupy a výstupy, ale nevím, co přesně vybrat, abych dosáhl toho stereo efektu. Bude potřeba udělat nějaké úpravy ve vlastnostech projektu? Rád bych měl audio nahrávky co nejkvalitnější a stereo je pro mě klíčové. Takže pokud někdo víte, jak na to nebo máte tipy na konkrétní nastavení, budu moc vděčný za každou radu.