Audacity.cz/Fórum/Změna rychlosti nahrávky v Audacity

Změna rychlosti nahrávky v Audacity

Mám takový dotaz ohledně programu Audacity. Pracuji s ním už nějakou dobu, ale pořád se mi nedaří najít způsob, jak změnit rychlost nahrávky. Vím, že existuje spousta možností, jak upravovat zvuk, ale konkrétně rychlost mi zatím uniká. Zkoušel jsem procházet různé tutoriály a návody, ale buď jsem něco přehlédl, nebo to prostě nefunguje tak, jak bych chtěl. Mám několik nahrávek, které by potřebovaly zrychlit nebo naopak zpomalit, a rád bych věděl, jestli je na to nějaký jednoduchý trik. Je potřeba to dělat v nějaké specifické části programu? Možná je to jenom o tom kliknout na nějakou volbu, ale já si prostě nevím rady. Nechci si zkazit nahrávku nebo ji nějak poškodit při pokusu o změnu rychlosti. Takže jestli někdo víte, jak na to, byl bych vděčný za jakékoliv tipy nebo rady. Jaké nástroje v Audacity k tomu mám použít? A funguje to i na víc stop najednou? Dík moc všem!

150 slov
1.5 minut čtení
2. 10. 2024
Alois Pernica

Pro změnu rychlosti nahrávky v Audacity je to docela jednoduchý. Stačí si vybrat tu stopu, kterou chceš upravit, a pak v horním menu najdeš "Efekt". Tam klikni na "Změnit rychlost". Otevře se ti okno, kde si můžeš nastavit, jestli chceš zrychlit nebo zpomalit nahrávku. Můžeš to udělat i víc stop najednou – jen je musíš všechny označit před tím, než použiješ ten efekt. Jen pozor, aby jsi to neudělal moc radikálně, protože pak může zvuk znít divně. Takže nejlepší je to vyzkoušet na kopii nahrávky, abys měl originál v bezpečí. Snad ti to pomůže!

94 slov
0.9 minut čtení
9. 5. 2024
Milena Šulcová

Když chceš změnit rychlost nahrávky v Audacity, je to fakt jednoduchý. Otevři si tu nahrávku, co chceš upravit. Pak jdi do menu na "Efekt" a vyber "Změna rychlosti". Tam si můžeš nastavit, jestli chceš zrychlit nebo zpomalit a jak moc. Můžeš to udělat i na víc stop najednou, stačí je všechny označit před tím, než půjdeš do efektů. Jen dej pozor, aby ses ujistil, že máš zálohu, kdyby něco nevyšlo podle plánu. Sice se dá nahrávka snadno upravit, ale radši mít originál pro jistotu. Tak hodně štěstí!

87 slov
0.9 minut čtení
12. 12. 2024
Vladimíra Strnadová
Audacity.cz/Články/Rychlost a tón záznamu
Různé metody změny rychlosti a tónu v Audacity: Kdy je použít?Podrobný přehled metod a nástrojů pro manipulaci s rychlostí a tónem v Audacity, včetně praktických tipů na jejich použití.
1000 slov
10 minut čtení
8. 9. 2023
Lucie Nováková
Přečíst článek
Podobné otázky