Jak změnit rychlost nahrávky v Audacity bez ztráty kvality?
Přemýšlím o tom, jak mohu v Audacity změnit rychlost své nahrávky, ale zároveň bych chtěl zachovat co nejvyšší kvalitu zvuku. Mám tušení, že to není tak jednoduché, jak se zdá, protože se obávám, že pokud jenom urychlím nebo zpomalím nahrávku, tak mi to může zkazit zvuk nebo ho udělat nečitelným. Hledal jsem různé návody a tipy, ale většinou se zaměřují na základní úpravy, a já bych chtěl vědět, zda existuje nějaký specifický postup nebo funkce v Audacity, která by mi toto umožnila. Vím, že existují efekty jako změna výšky tónu a podobně, ale nevím přesně, jak to celé skloubit dohromady. Někde jsem četl o možnosti použití některých pokročilých nástrojů v rámci programu, ale zatím jsem na žádný konkrétní návod nenarazil. Může mi někdo poradit, jak správně nastavit parametry a co všechno zohlednit při úpravě rychlosti nahrávky? Jaké jsou nejlepší postupy pro zachování kvality zvuku? A co třeba různé formáty souborů? Ovlivní to nějak výstupní kvalitu? Děkuji za jakékoli rady a zkušenosti!