Audacity.cz/Fórum/Úprava tónu písně v Audacity bez změny rychlosti

Úprava tónu písně v Audacity bez změny rychlosti

Mám takový dotaz ohledně úpravy zvuku v programu Audacity. Nedávno jsem si stáhl pár písniček, které se mi líbí, ale myslím, že by zněly lépe, kdybych mohl změnit jejich tón. Ale tady je ten problém – chtěl bych upravit pouze tón a nechci, aby se mi změnila rychlost přehrávání. Zkoušel jsem projít různé návody a tutoriály, ale většinou se zaměřují na úpravu rychlosti nebo mi to mění celkový zvuk. Nechci, aby mi píseň zněla jako by byla zrychlená nebo zpomalená, chci prostě jen, aby zněla v jiném tónu. Takže se ptám, je nějaký způsob, jak toho dosáhnout? Můžu použít nějaké efektové nástroje nebo pluginy přímo v Audacity, které by mi umožnily tohle udělat? Rád bych slyšel vaše zkušenosti s touto funkcí a jaké metody jste vyzkoušeli. Jaké máte tipy pro dosažení tohoto efektu? Děkuji za každou radu!

137 slov
1.4 minut čtení
23. 1. 2021
Magdaléna Bílková

Takže, jestli chceš změnit tón písniček v Audacity bez toho, aby se ti změnila rychlost, tak doporučuji použít efekt "Change Pitch". To najdeš v menu Effects. Můžeš si tam nastavit, o kolik tónů chceš upravit. Je to celkem jednoduchý proces, stačí vybrat část skladby nebo celou stopu, pak zajít do toho efektu, nastavit si požadovanou změnu a potvrdit. Jo a nezapomeň si před tím udělat zálohu originálu, kdyby něco. Funguje to fakt dobře a pěkně to zachová kvalitu zvuku bez toho, aby to znělo divně. Tak hodně štěstí!

88 slov
0.9 minut čtení
28. 11. 2024
Matěj Šindelář

Na úpravu tónu v Audacity bez změny rychlosti je to vlastně dost jednoduchý. Můžeš použít efekt "Change Pitch". Tenhle efekt ti dovolí měnit tón, aniž bys musel zasahovat do rychlosti přehrávání. Stačí otevřít tu písničku v Audacity, označit celý zvuk a pak jít do menu na Efekty a najít "Change Pitch". Tam si nastavíš, o kolik půltónů chceš tón zvednout nebo snížit. Pak to aplikuješ a mělo by to být hotový. Takže klidně zkoušej, máš to snadné a nemusíš se bát, že by se ti zvuk zrychlil nebo zpomalil. Hlavně nezapomeň uložit původní verzi, kdyby se ti něco nelíbilo.

99 slov
1 minut čtení
8. 9. 2022
Zdeněk Navrátil
Audacity.cz/Články/Rychlost a tón záznamu
Jak optimalizovat nahrávku po úpravě rychlosti a tónu?Objevte tipy a triky, jak vylepšit kvalitu zvuku vašich nahrávek po úpravě rychlosti a tónu v programu Audacity. Naučte se efektivně upravovat vaše au...
1000 slov
10 minut čtení
11. 5. 2020
Filip Bartoš
Přečíst článek
Podobné otázky