Co mám dělat, když mi nahrávka zní tlumeně nebo nezřetelně?
Mám takový problém s nahráváním zvuku a vůbec nevím, co s tím dělat. Když udělám nahrávku, tak mi vždycky přijde, že je to nějaké tlumené nebo prostě nezřetelné. Zkoušel jsem to několikrát přehrát a i když používám dobrý mikrofon, tak ten zvuk není tak čistý, jak bych chtěl. Zkoušel jsem i různá místa, kde bych mohl nahrávat, ale pořád to zní divně. Tak se chci zeptat, co všechno by mohlo ovlivnit kvalitu mé nahrávky? Můžou za to třeba špatné nastavení v Audacity nebo něco ohledně vybavení? Zajímá mě i, jestli by pomohlo třeba víc se soustředit na akustiku místnosti, kde nahrávám. Mám pocit, že ty odrazy zvuku nebo něco podobného by mohly být problémem. Je dobré mít mikrofon blíž k ústům, nebo to může udělat ještě větší chaos? Co je vlastně důležité při nastavování nahrávání, když chci dosáhnout co nejlepšího zvuku? Třeba jestli mám zkontrolovat úroveň hlasitosti v programu nebo jestli jsou nějaké speciální filtry, které bych měl použít. Rád bych věděl, jak to ostatní dělají, aby jejich nahrávky zněly skvěle a byly jasné. Každá rada by mi moc pomohla!