Jak se vyhnout přebuzení při masteringu?
Přemýšlím, jak se dá vlastně vyhnout přebuzení při masteringu, protože mám pocit, že mám občas tendenci to s hlasitostí přehnat. Vždycky se snažím, aby moje skladby měly dostatečnou dynamiku a zvuk byl příjemný pro poslech, ale někdy ten zvuk prostě skončí tak nějak "přesycený" a nemá tu potřebnou hloubku. Když používám Audacity, tak se mi stává, že i když na začátku vypadá všechno super a je to krásně vyvážené, po aplikaci posledních efektů nebo kompresí je výsledek až moc "plochý" nebo naopak moc ostrý. Mám pocit, že mi chybí nějaký tip nebo technika, jak to správně nastavit, abych se tomuto přebuzení vyhnul. Napadlo mě třeba používat další metry na sledování úrovní signálu nebo jak správně nastavit limity. Také nevím, jestli by pomohlo dělat úpravy v různých fázích procesu nebo jestli je lepší mít hotovou skladbu a pak ji "jen" doladit. Jaké máte zkušenosti? Co děláte jinak, abyste dosáhli dobrého výsledku bez přebuzení? Hrozně by mi pomohla jakákoliv rada ohledně tohohle problému, protože chci, aby moje hudba zněla co nejlépe a ne jako něco přehlceného. Děkuju!