Co je nejlepší formát pro vyvážení hlasitosti na YouTube?
Zajímalo by mě, jaký formát je vlastně nejlepší na vyvážení hlasitosti videí na YouTube. Vím, že YouTube má nějaké své standardy a doporučení ohledně zvuku, ale jak to vlastně funguje v praxi? Mám na mysli, jaký typ zvukového souboru nebo jaké nastavení v softwaru jako Audacity nejlepší využít pro optimalizaci hlasitosti. Mám pocit, že se mi občas stává, že moje videa mají buď příliš nízkou, nebo naopak příliš vysokou hlasitost, a to pak kazí celkový dojem ze sledování. Přemýšlím o tom, zda je lepší pracovat s určitými soubory jako WAV nebo MP3, nebo jestli jsou důležitější nějaké specifické parametry jako je bitrate či frekvenční rozsah. Jak to mají ostatní lidé, kteří už nějakou dobu tvoří obsah na YouTube? Jaké metody používají pro zajištění konzistentní úrovně zvuku napříč různými videi? A co třeba normalizace zvuku? Je to něco, co bych měl rozhodně zahrnout do svého pracovního postupu? Uvítám každou radu, zkušenost či tip ohledně toho, jak správně nastavovat hlasitost tak, aby mé videa nejen dobře vypadala, ale i dobře zněla. Těším se na vaše názory!