Jaký formát zvukového souboru vybrat při exportu?
Když pracuji v Audacity a přijde čas exportovat svou práci do nějakého formátu, ocitám se v malé komplikaci. Jaký formát vlastně zvolit? Vím, že existuje spousta různých formátů jako MP3, WAV, OGG a další, ale jaký je ten pravý pro moji konkrétní situaci? Plánuji sdílet svou hudbu online, takže bych chtěl, aby kvalita zvuku byla co nejlepší, ale zároveň se nechci zbláznit s velikostí souboru. Zvažoval jsem do detailů možnosti jako komprese a ztrátovost zvuku. Například MP3 je skvělý pro úsporu místa, ale občas mi přijde, že kvalita trpí. A co WAV? To je sice skvělá volba pro profesionální použití, ale zabírá to strašně moc místa na disku. Podle mě by bylo fajn mít také něco, co by fungovalo na většině přehrávačů a zařízení. Něco jako OGG mi také přijde zajímavé, ale má to vůbec tak širokou podporu? Co si o tom myslíte? Jaké máte zkušenosti s různými formáty při exportu v Audacity? Jaký formát používáte vy a proč? Budu rád za každou radu nebo tip, protože chci mít jistotu, že moje zvukové soubory budou znít skvěle a budou snadno dostupné pro ostatní.