Jak odstranit šum z nahrávky ve Audacity?
Začal jsem se věnovat nahrávání zvuku a narazil jsem na problém, který mi nedá spát. Když zpracovávám svoje nahrávky ve Audacity, tak se mi tam objevuje docela nepříjemný šum, který mi kazí celý dojem. Zkoušel jsem různé věci, ale pořád to není ono. Hlavně nevím, jestli je to špatným mikrofonem nebo šumem z okolí, ale prostě to tam je a já nevím, jak se ho zbavit. Slyšel jsem, že Audacity má nějaké funkce na odstranění šumu, ale nikdy jsem to nepoužíval a trošku se toho bojím. Někde jsem četl o nějakém filtru, ale nejsem si úplně jistý, jak to nastavit nebo co přesně udělat. Můžete mi prosím poradit, jak na to? Jaký je nejlepší postup na odstranění šumu z nahrávky? Mám použít nějakou konkrétní část nahrávky pro analýzu šumu, nebo stačí použít celou stopu? Co když je ten šum dost silný – pomůže mi s tím Audacity, nebo bych měl hledat jiný software? Mám pocit, že bych mohl nahrávat kvalitnější zvuk a víc si užívat proces úprav, kdybych se s tímto problémem konečně vypořádal. Díky moc za každou radu!