Co dělat, když šumění ve zvuku přehluší moje video?
Nedávno jsem narazil na problém, který mě trápí, když se snažím vytvořit nějaké videa. Vždycky, když to pak poslouchám, tak mám pocit, že šumění a různé zvuky v pozadí doslova přehlušují to, co chci říct. Je to fakt frustrující, protože vím, že se snažím udělat něco kvalitního a místo toho mám pocit, že diváci vůbec nechápou, co říkám. Myslím, že používám mikrofon, který by měl být v pořádku, ale možná dělám něco špatně při natáčení nebo pak při úpravách. Zkoušel jsem různé nastavení zvuku v počítači a dokonce i Audacity, ale pořád to není ono. Mám dojem, že i po úpravě zůstává nějaký šum na pozadí a já nevím, jak ho odstranit nebo jestli ho vůbec lze odstranit bez ztráty kvality mého hlasu. Není to jen o tom, že bych chtěl mít čistý zvuk - chci, aby moje videa měla nějakou úroveň a lidi se na ně rádi dívali. Nevíte někdo, co bych mohl zkusit? Jaké tipy nebo triky byste doporučili? Existují nějaké speciální pluginy nebo efekty v Audacity, které pomohou? A co takhle nahrávání? Měli bychom natáčet v tichém prostředí? Každý názor a rada by mi dost pomohla.