Nastavení mikrofonu pro nahrávání zvuku
Mám dotaz ohledně nastavení mikrofonu, protože chci začít nahrávat zvuk a potřebuju, aby to znělo co nejlépe. Mám doma několik mikrofonů, ale nevím, jak je správně nastavit pro nahrávání. Mám USB mikrofon a pak mám ještě klasický kondenzátorový mikrofon, který používám přes zvukovou kartu. Jaký je nejlepší způsob, jak nastavit úroveň hlasitosti? Měl bych se bát nějakého šumu nebo zpětné vazby? Jak to vlastně funguje? Zkoušel jsem už pár věcí, ale zdá se mi, že nahrávky nejsou tak kvalitní, jak bych chtěl. Když nahrávám, tak to občas vypadá jako by mikrofon nebyl dost citlivý nebo naopak chytal příliš mnoho okolního zvuku. Jak mám tedy správně nastavit gain a další parametry? A co třeba umístění mikrofonu? Je lepší mít ho blíž k ústům nebo dál? Také jsem slyšel něco o různých režimech snímání - co to vlastně znamená a který bych měl zvolit pro mluvení nebo zpívání? Vím, že je důležité mít dobré akustické prostředí, ale co když nahrávám doma a nemám ideální podmínky? Měli byste mi doporučit nějaké tipy nebo triky na optimalizaci zvuku během nahrávání? Děkuji za jakoukoli pomoc!