Automatický bool v Audacity - jak ho mít pod kontrolou?
Při práci v programu Audacity jsem narazil na problém s automatickým bool, který mi neustále kazí zvuk. Mám na mysli tu funkci, která se zdá, že se snaží upravit úroveň hlasitosti automaticky, ale ve skutečnosti to dopadá tak, že mi to zní hrozně. Když nahrávám různé zvuky nebo hlasy a pak je chci zpracovat, často se stane, že místo toho, abych dosáhl čistého a profesionálního zvuku, mi to vytváří jakési skoky a nechtěné efekty. Zkoušel jsem všechno možné, nastavoval jsem parametry a dokonce jsem se díval na různé tutoriály, jak s tím pracovat, ale pořád mám pocit, že mě ten automatický bool spíš omezuje než pomáhá. Jak mohu nastavit Audacity tak, aby ten automatický bool nenarušoval můj zvuk? Existuje nějaký způsob, jak ho úplně vypnout nebo alespoň minimalizovat jeho vliv? A co když potřebuju občas nějaký efekt přidat? Jak to všechno skloubit dohromady? Využívám Audacity pro natáčení podcastů a chci mít jistotu, že moje audio bude znít co nejlépe. Poraďte prosím, pokud máte nějaké tipy nebo zkušenosti s touto problematikou.