Audacity.cz/Fórum/Změna zvuku po automatickém booleu - co se stalo?

Změna zvuku po automatickém booleu - co se stalo?

Nedávno jsem zkoušel automatický bool na Audacity a nějak se mi zvuk úplně změnil. Nejde mi do hlavy, proč to tak je. Mám pocit, že se to stalo po tom, co jsem použil tu funkci na oddělení jednotlivých stop nebo něco podobného. Zvuk je teď nějaký zkreslený, jako by tam byla ztráta kvality nebo co. Zkoušel jsem i další efekty a vůbec nevím, jestli to souvisí s tímhle nebo s něčím jiným. Může to být způsobeno nastavením vzorkovací frekvence nebo něčím takovým? Odpovídá to nějak tomu, co by mělo být po použití booleu? Mám ve svém projektu dvě stopy a snažil jsem se je zkombinovat, ale teď je výsledek dost špatný. Je možné to opravit nebo je to už ztracené? Někdo říkal, že bych mohl zkusit vrátit zpět původní verzi, ale nejsem si jistý, jak na to. Jaké máte zkušenosti s touto funkcí? Mám ještě šanci zachránit svůj projekt nebo mám začít od nuly? Děkuji za jakoukoli pomoc.

158 slov
1.6 minut čtení
10. 11. 2023
Anna Poláková
Anna Poláková

Může to být dost možné, že se ti změnil zvuk po tom booleu. Ta funkce občas dělá divy, hlavně když spojíš nebo oddělíš stopy, může se něco pokazit. Zkontroluj si vzorkovací frekvenci, jestli je stejná pro obě stopy. Když je jiná, může to zkreslovat výsledek. Zkus se podívat do historie, jestli se dá vrátit zpátky, mělo by to jít. Kdybys měl zálohu projektu, tak bys měl být v pohodě. Jinak když už máš ten zkreslený zvuk, tak zkus třeba EQ nebo jiné efekty na vyčištění. Ale pokud je to fakt špatný, možná bude lepší začít znova a opatrněji si s tím pohrát. Držím palce!

104 slov
1 minut čtení
28. 10. 2024
Jana Kříčková
Jana Kříčková

Jo, tohle se stává dost často. Když použiješ automatický bool v Audacity, tak se ti ta zvuková stopa může změnit, hlavně pokud máš rozdílné vzorkovací frekvence na těch dvou stopách. Zkreslení může být taky způsobený tím, že se ty stopy nezpracovaly správně nebo že jsi měl nějaké efekty už před tím zapnutý. Zkus zkontrolovat vzorkovací frekvenci, jestli jsou obě stopy stejný. A pak zkus udělat undo, pokud jsi to ještě neuložil, tak bys měl mít možnost vrátit se zpátky k původnímu zvuku. Pokud už jsi projekt uložil a nemáš zálohu, tak to bude složitější, ale třeba zkus použít funkci "Zpět" nebo najít starší verzi souboru. V každým případě, dej si pozor na ty efekty při úpravách, můžou dost změnit zvuk.

120 slov
1.2 minut čtení
28. 9. 2024
Božena Bártová
Božena Bártová