Jak správně vyvážit hlasitost mluvení a hudby v podcastu?
Nedávno jsem začal natáčet svůj vlastní podcast a zatím jsem se dostal k tomu, že chci, aby byl zvuk kvalitní, ale mám s tím docela problém. Jak to udělat, abych vyvážil hlasitost mluvení a hudby? Někdy mám pocit, že hudba je moc nahlas a pak zase, že mluvení je slabé. Zkoušel jsem už pár věcí v Audacity, ale stále to není ono. Mám pocit, že kreativita u mě nefunguje tak, jak bych chtěl. Chci, aby posluchači mohli slyšet každé slovo jasně, ale zároveň aby si užili i hudbu v pozadí. Jaké nastavení byste doporučili? Jaké efekty nebo úpravy použít, abych dosáhl lepšího vyvážení? Uvažoval jsem o použití kompresoru nebo nějakého EQ, ale nejsem si jistý, jak to správně nastavit. Mohli byste mi poradit, jestli existují nějaké tipy nebo triky pro lepší mixování audia? Jaké jsou nejlepší postupy pro kombinaci mluveného slova a hudby v podcastu? Vím, že je důležité mít dobrou úroveň hlasu a zároveň nechat prostor pro hudbu. Co třeba při postprodukci? Jaké hodnoty decibelů byste doporučili pro mluvení oproti hudbě? Děkuji za jakoukoli pomoc!