Audacity.cz/Fórum/Jak správně exportovat nahrávky pro Spotify z Audacity?

Jak správně exportovat nahrávky pro Spotify z Audacity?

Zdravím všechny, mám takový dotaz ohledně exportu nahrávek z Audacity. Pracoval jsem na několika skladbách a nyní bych je chtěl dostat na Spotify, ale úplně si nejsem jistý, jak to udělat správně. Měl bych se soustředit na určité parametry při exportu, nebo stačí jen vybrat formát MP3? Jaké nastavení může mít vliv na kvalitu zvuku, když to nakonec nahraji na Spotify? Slyšel jsem, že Spotify má nějaké specifické požadavky na kvalitu a formát souboru, tak bych rád věděl, co všechno musím vzít v potaz. Měli byste doporučit nějaké konkrétní nastavení, jako je bitová rychlost nebo vzorkovací frekvence? A co se týče metadat, jakým způsobem je správně přidat do nahrávky před exportem? Chci, aby moje hudba vypadala profesionálně a neztrácela na kvalitě. Díky moc za jakékoli tipy nebo rady, budu je potřebovat!

131 slov
1.3 minut čtení
20. 7. 2020
Aleš Brož
Aleš Brož

Exportovat nahrávky z Audacity pro Spotify není zas tak složité, ale pár věcí si pohlídej. Určitě se drž MP3 formátu, to je standard. Co se týče bitové rychlosti, doporučuji aspoň 320 kbps, což je nejlepší pro kvalitu zvuku. Vzorkovací frekvence můžeš nechat na 44.1 kHz, to by mělo stačit.

Když exportuješ, nezapomeň na metadata - jako název skladby, umělce a album. Dáš to při exportu do MP3. V Audacity to najdeš v okně exportu, kde si můžeš doplnit všechno potřebný.

Pokud chceš vypadat profesionálně, tak se podívej i na mix a mastering před exportem. To udělá velký rozdíl. A jo, měj na paměti, že Spotify ti pak skladby převede do svých vlastních parametrů, ale když začneš s kvalitními soubory, bude to lepší.

122 slov
1.2 minut čtení
18. 7. 2024
Lucie Stehlíková
Lucie Stehlíková

Když exportuješ nahrávky z Audacity pro Spotify, je dobrý zaměřit se na pár věcí, aby to mělo kvalitu. Určitě zvol MP3 formát, ale nezapomeň nastavit správnou bitovou rychlost – ideálně alespoň 320 kbps, to je maximální kvalita pro MP3. K vzorkovací frekvenci je lepší mít aspoň 44.1 kHz, což je standard pro většinu hudby.

Co se týče metadat, můžeš je přidat přímo v Audacity při exportu. V okně pro export bys měl vidět možnost upravit informace o skladbě jako název, umělec, album atd. Doporučuji to vyplnit, aby tvoje hudba vypadala profesionálněji.

Pamatuj, že Spotify snižuje kvalitu streamu podle toho, jaký máš plán a nastavení, takže čím lepší kvalitu nahraješ, tím lépe to dopadne. Takže se neboj věnovat čas správnému exportu!

120 slov
1.2 minut čtení
13. 7. 2023
Adéla Vejvodová
Adéla Vejvodová