Jaký formát nahrávek zvolit pro YouTube v Audacity?
Když už se konečně dostávám k tomu, abych vytvořil své první video na YouTube a začal se věnovat úpravě zvuku v Audacity, mám takovou otázku ohledně formátu nahrávek. Je to pro mě celkem novinka, protože jsem doteď spíš poslouchal podcasty a koukal na videa, ale teď chci zkusit něco vlastního. Takže, když už udělám ty nahrávky, jaký formát bych měl zvolit? Myslím, že je spousta různých možností, jako WAV, MP3 nebo možná něco jiného, ale nevím, co je nejlepší pro YouTube. Zajímalo by mě, jestli má každý formát nějaké výhody nebo nevýhody. Například je MP3 menší soubor a asi se rychleji uploaduje, ale jak moc ovlivní kvalitu zvuku? A co WAV? Je to prý kvalitnější, ale zase zabírá víc místa. Mělo by mi na YouTube záležet na kvalitě zvuku, když natáčím třeba hudbu nebo mluvené slovo? A co frekvence vzorkování nebo bitová hloubka? O těch věcech jsem slyšel, ale nevím, jak moc to hraje roli. Hledám nějaké rady nebo tipy od vás ostatních, co máte s nahráváním zkušenosti. Jaký formát používáte vy a proč? Děkuju za všechny odpovědi!