Co všechno potřebuji na záznam koncertu v reálu?
Přemýšlím o tom, jak bych mohl zaznamenat koncert, který se blíží. Je to pro mě důležité, protože chci mít nějakou památku na ten skvělý večer a možná to i později zpracovat v nějakém programu jako Audacity. Ale co vlastně všechno budu potřebovat? Mám už nějaké základní vybavení, jako je mikrofon a notebook, ale nevím, jestli mi to stačí. Jaký typ mikrofonu je nejlepší pro záznam živého vystoupení? Mám se spolehnout na dynamický nebo kondenzátorový mikrofon? A co s tím notebookem? Bude stačit jeho interní zvuková karta nebo bych měl investovat do externí? Zajímalo by mě také, jestli mám nějakým způsobem chránit zvuk před okolním hlukem nebo zpětnou vazbou. Přemýšlím také o tom, kolik místa budu potřebovat na disku pro záznam, protože nevím, jak dlouho koncert bude trvat a kolik dat to zabere. A co software? Je Audacity dostatečně dobré pro úpravu zvuku po záznamu nebo bych měl hledat něco jiného? Jaké jsou další tipy a triky, které by mohly pomoci při záznamu koncertu? Také by mě zajímalo, jestli mám mít nějaký plán B pro případ, že by něco nevyšlo podle očekávání. Prostě potřebuju vědět, co všechno si mám připravit a co rozhodně nesmím zapomenout. Všichni víme, že živé koncerty mohou mít své kouzlo, ale já chci mít také kvalitní záznam, tak prosím poraďte!