Audacity.cz/Fórum/Kde najít zdarma hudbu pro videa?

Kde najít zdarma hudbu pro videa?

Ahoj, chtěl bych se zeptat, kde se dá najít nějaká kvalitní hudba zdarma pro použití ve videích. Dělám různé projekty a videa a potřeboval bych něco, co by se hodilo k atmosféře, kterou chci zachytit. Vím, že existují různé weby a zdroje, ale nevyznám se v tom moc dobře. Hlavně mi jde o to, aby to bylo opravdu zdarma a abych nemusel řešit nějaké licenční poplatky nebo autorská práva. Narazil jsem na pár stránek, ale většinou tam je buď hudba s podmínkami, které se mi nelíbí, nebo je to prostě na nic. Zajímalo by mě, jestli máte tipy na nějaké specifické weby, kde bych mohl najít něco použitelného. Rád bych objevil i méně známé zdroje, protože většina lidí asi ví o těch nejznámějších jako je YouTube Audio Library nebo Free Music Archive. Také by mě zajímalo, jaké žánry byste doporučili pro různé typy videí. Mám v plánu dělat hlavně vlogy a krátké dokumenty a chci, aby hudba ladila s celkovým vyzněním. Jaké jsou vaše zkušenosti s používáním takové hudby? Měli jste nějaké problémy s autorskými právy nebo tak? Děkuju za jakékoli rady a tipy!

184 slov
1.8 minut čtení
16. 4. 2024
Jakub Matoušek
Jakub Matoušek

Zdar, tak když hledáš hudbu zdarma na videa, zkus pár těchto webů. Na Incompetech máš spoustu skladeb od Kevina MacLeoda, co jsou většinou bez poplatků, ale dej si pozor na připsání autora. Pak je tu Bensound, kde najdeš pěkný indie a akustický tracky, co se hodí na vlogy nebo dokumenty.

Další dobrá volba je Musopen, hlavně pokud hledáš klasiku nebo něco instrumentálního. A pokud chceš trochu experimentovat, podívej se na Purple Planet Music - mají různé žánry a fajn atmosféru.

Když to shrnu, zkus různé styly jako chillout pro vlogy nebo orchestrální pro dokumenty, to většinou funguje. A co se týče autorských práv, snaž se vždycky číst podmínky použití, ušetříš si pak nervy. Měj se!

114 slov
1.1 minut čtení
5. 6. 2023
Milena Šulcová
Milena Šulcová

Zdar, zkus se podívat na stránky jako Incompetech, tam maj spoustu free tracků od Kevina MacLeoda. Většinou se to dá použít i bez problémů, když dáš credit. Pak je tu ještě Bensound, co nabízí hodně různý žánry a některý skladby jsou fakt fajn. Pokud hledáš něco víc ambientního, tak Free Music Archive by mohlo fungovat. Jak říkáš, je dobrý si hlídat licence, ale většina těchto stránek to má pěkně vysvětlený. Co se týče žánrů, do vlogů se hodí něco upbeat nebo chill, zatímco pro dokumenty zase spíš orchestral nebo akustiku. Mně osobně se nestalo, že bych měl problém s autorskýma právama při používání těchhle zdrojů. Držím palce s projekty!

109 slov
1.1 minut čtení
13. 4. 2024
Marek Hloušek
Marek Hloušek